12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Breviar

Tarife mai mici in portul Constanta

Tarifele pentru supraveghere, securitate si control aplicate navelor de pasageri care acosteaza in portul Constanta vor fi reduse cu 20% din 15 septembrie 2006, a informat ieri Ministerul Transporturilor. Aceasta masura intentioneaza sa sporeasca atractivitatea portului Constanta. Numarul de pasageri in semestrul I 2006 in portul Constanta a crescut cu aproximativ 20% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut,. Daca in 2002 portul era vizitat de 438 de pasageri, in 2006 numarul pasagerilor care au facut escala la Constanta s-a ridicat la peste 12.000. Nave mari de pasageri, precum "Rotterdam”, cu 1.300 de pasageri sau Nautica”, cu 670 pasageri, au acostat recent in Constanta. Si marile agentii de croaziera si-au aratat interesul pentru acest port.

Onorarii de succes pentru lichidatori

Administratorul sau lichidatorul desemnat in procedura insolventei va putea primi onorariu de succes si in cazul recuperarii partiale a creantei. Aceasta prevedere este inclusa intr-un nou ordin al ministrului Finantelor. Onorariul va reprezenta cel mult 7% din suma incasata din valorificarea bunurilor, exclusiv TVA, numai in situatia in care creanta este recuperata integral in termen de un an de la data deschiderii procedurii. Pentru creantele recuperate in proportie de peste 80%, inclusiv, in termen de 18 luni, nivelul maxim al onorariului va fi de 6%.

Nitramonia Fagaras, la vanzare

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va vinde pachetele de actiuni detinute la cele cinci societati comerciale rezultate din divizarea Nitramonia Fagaras. Este vorba despre: Nitrofertilizer S.A. (cu obiect de activitate fabricarea ingrasamintelor si produselor azotoase), Nitroexplosives SA (fabricarea explozivilor), Nitrosevice SA (lucrari de constructii ingineresti), Nitrocontrol SA (tratarea apelor uzate) si Nitrotrans SA (transporturi pe calea ferata). Investitorii interesati vor putea depune scrisori de intentie, la sediul AVAS, pana la data de 15 septembrie 2006.

Dobanzi mai mari la depozitele Alpha Bank

Alpha Bank Romania a majorat, incepand de astazi, dobanzile acordate pentru depozitele in lei si in valuta, constituite de persoanele fizice. Astfel, pentru depozitele la termen de un an, dobanzile practicate de banca de acum incolo sunt de 7,25% pentru lei, 4,15% pentru dolari si 3,25% pentru euro. Acelasi nivel de dobanda se aplica si pentru depozitul la termen, Alpha Avans. Acesta este un produs unic pe piata romaneasca, ce ofera deponentului posibilitatea de a primi intreaga valoare a dobanzii chiar la momentul constituirii depozitului in lei, euro sau dolari. Clientii pot astfel sa cheltuiasca sau sa investeasca banii aferenti dobanzii, fara ca suma sa fie afectata de inflatie. Alpha Bank Romania se afla in prezent pe locul sapte in topul bancilor.

Cotatii in crestere la bancile europene

Cotatiile actiunilor bancilor europene au crescut semnificativ la finele saptamanii trecute, in urma anuntului bancilor italiene Intesa si Sanpaolo privind o posibila fuziune, transmite Reuters. Titlurile bancii Sanpaolo au consemnat una din cele mai importante cresteri, de 3,4%, iar actiunile Intesa au avansat cu 1,7%. Institutia de credit care ar rezulta in urma tranzactiei ar avea o capitalizare de piata de 70 miliarde de euro, s-ar plasa pe locul zece pe piata europeana si pe pozitia a doua in Italia. In acelasi timp, actiunile UniCredito au inregistrat o scadere de 2,2%, in conditiile in care o fuziune Intesa-Sanpaolo ar creste presiunea asupra celei mai mari banci italiene.

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă