10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar


Tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a drepturilor de preferinta aferente majorarii de capital la Petrom, in valoare de 65,5 milioane de lei, va avea loc in perioada 14-23 decembrie, potrivit unui document de prezentare a emisiunii publicat de companie. Investitorii care au cumparat drepturile de preferinta vor putea subscrie actiunile aferente in perioada 9 ianuarie-9 februarie 2006, pentru achizitia unei actiuni noi fiind necesare 85,456 drepturi de preferinta. Actionarii Petrom au aprobat la inceputul acestei saptamani majorarea capitalului social cu pana la 65,53 milioane de lei, in urma inregistrarii unor terenuri pentru care compania a obtinut recent certificate de atestare a dreptului de proprietate. Majorarea urmeaza sa fie realizata prin emisiunea a 655,31 milioane de actiuni noi, la valoarea nominala de 0,1 lei, din care 266,97 milioane de actiuni vor reveni Ministerului Economiei si Comertului (MEC), proportional cu participatia sa la capital. Restul actiunilor sunt oferite celorlalti actionari, care au dreptul de preferinta, pentru a-si mentine cota actuala. Actiunile ramase nesubscrise vor fi anulate.

Oferta publica

Actionarul majoritar al Inter-national Leasing, Ioana Necula, ar putea controla intregul capital al societatii prin preluarea a 20,99 milioane de actiuni, potrivit anuntului de oferta publica. Tranzactia prin care vor fi preluate actiunile se va ridica la circa 500.000 de euro. Oferta publica de preluare se desfasoara in perioada 24 noiembrie-15 decembrie 2005. Pretul stabilit in cadrul ofertei publice de preluare este de 0,09 lei pe actiune si reprezinta cel mai mare pret platit de ofertant. Plata pentru actiuni se va face in termen de trei zile lucratoare de la inchiderea ofertei, care este intermediata de catre societatea de servicii de investitii financiare Prime Transaction. International Leasing a fost infiintata in anul 1995 si are un capital social de 72,6 miliarde de lei vechi.

Patriciu isi coteaza datoriile catre stat

Actionarii societatii Rompetrol Rafinare SA (Rafinaria Petromidia) vor decide pe 21 decembrie cotarea la Bursa de Valori Bucuresti a datoriilor pe care societatea le are catre bugetul statului. Mai exact, este vorba de cotarea obligatiunilor emise de societatea constanteana in contul acestor datorii, pe baza unei ordonante de urgenta a Guvernului din 2003. Consiliul de Administratie al Rompetrol Rafinare SA propune ca inregistrarea la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a obligatiunilor respective, in vederea cotarii lor sa se faca la data de 10 ianuarie 2006.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă