10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

Firmele romanesti pot obtine finantari de la UE

Ministerul Economiei si Comertului a semnat Memorandumul de Intelegere referitor la participarea Romaniei la programul comunitar “Energie Inteligenta pentru Europa”. Acest program permite companiilor romanesti sa participe individual sau in consortii cu companii europene la proiecte care vizeaza promovarea eficientei energetice, in special in cladiri si industrie, stimularea utilizarii resurselor regenerabile si a combustibililor nepoluanti in activitatea de transport.
Programul este derulat de UE pentru perioada 2003-2006, cu un buget total de 250 milioane euro. In Romania, programul este gestionat de MEC si se aplica retroactiv pentru proiectele derulate in anul 2005.
Selectia firmelor care prezinta proiectele nu se face de catre MEC, ci de catre Agentia Europeana pentru Energie Inteligenta (IEEA).

Turcia isi promoveaza masinile in Europa prin Romania

Producatorii turci de masini si echipamente isi vor promova produsele in Europa Centrala si de Est la Bucuresti, in perioada 8-10 decembrie 2005. EXPOTIM International Fair – Turcia va invita sa participati la doua manifestari expozitionale organizate in Complexul ROMEXPO: MADE IN TURKEY – MACHINERY si MADE IN TURKEY – AUTOMOTIVE. Prima este o expozitie de masini si echipamente ce va reuni firme de renume din domenii precum: sisteme de purificare; masini de ambalat alimente si masini pentru produse plastice; echipamente pentru constructii; echipamente pentru industria de autovehicule; masini agricole; transformatoare si pompe.
Cea de-a doua este o expozitie de automobilistica si piese de rezerva, la care participa firme din domeniile: masini de spalat automobile; produse de design interior; elemente de caroserie si echipamentele aferente; piese din cauciuc; accesorii auto cromate; roti si jante; piese componente mecanice si de sasiu; accesorii auto si produse de intretinere; piese auto electrice si electronice; auto tuning; echipamente de service si garaj.
Pavilioanele alocate celor doua manifestari expozitionale vor fi: 2, 12, 13, iar programul de vizitare: 10:00-18:00.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă