Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bancile romanesti au perspective pozitive

Perspectivele bancilor romanesti sunt pozitive, ca urmare a imbunatatirii conditiilor pietei de profil, impulsionata de cresterea economica si aportul de experienta al actionarilor straini, se arata intr-o analiza a agentiei de rating Fitch. In ...

Share

Rl online 0 comentarii

07.10.2005 - 00:00
Perspectivele bancilor romanesti sunt pozitive, ca urmare a imbunatatirii conditiilor pietei de profil, impulsionata de cresterea economica si aportul de experienta al actionarilor straini, se arata intr-o analiza a agentiei de rating Fitch. In ceea ce priveste mediul economic romanesc, Fitch considera ca evolutia acestuia a contribuit semnificativ la imbunatatirea conditiilor din sectorul bancar. Analistii britanici estimeaza ca avansul Produsului Intern Brut (PIB) va fi in acest an de 5,8% si de 5% pentru 2006, comparativ cu 8,3%, consemnat in 2004. De asemenea, economistii preconizeaza ca inflatia pentru 2005 va fi de 9,2%, dar atrag atentia asupra existentei unor factori care ar putea duce la amanarea integrarii in UE cu un an. Potrivit raportului Fitch, circa 55% din activele sectorului bancar sunt controlate in prezent de investitori straini, urmand ca dupa privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) si a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), programata pentru prima jumatate a anului viitor, procentajul sa ajunga la 90%, unul dintre cele mai ridicate din Europa.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...