18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAIG a achizitionat 30% din actiunile UTI Grup

AIG a achizitionat 30% din actiunile UTI Grup

Ieri, 28 noiembrie, au fost semnate documentele finale prin care AIG Global Emerging Markets Fund II preia 30% din actiunile UTI Grup. Restul de 70% din actiuni vor ramane sub controlul aceluiasi actionar, Tiberiu Urdareanu.
Valoarea totala a tranzactiei este in jur de 20 mil. USD. Aceasta investitie directa a celui mai mare grup financiar va duce la o majorare substantiala a capitalului UTI, permitand dezvoltarea si internationalizarea sa accelerata in urmatorii ani. UTI a fost asistata si reprezentata in cadrul negocierilor de firma de avocatura Linklaters, Miculitii si Asociatii, iar pentru aspectele financiare si de fiscalitate de KPMG Romania. AIG GEM II a apelat la firmele de avocatura White and Case si Fruth Oprisan, Popescu&Asociatii SCA, iar pentru aspectele legate de contabilitate, la firma BDO Conti Audit SA. Datorita diversitatii si complexitatii activitatii UTI, procesele de evaluare legala si operationala au fost deosebit de complexe si detaliate. In cadrul procesului de due dilligence, un accent deosebit s-a pus, pe langa aspectele legale si fiscale, pe planul de dezvoltare al afacerii in urmatorii 4-5 ani, pe analiza sustenabilitatii dezvoltarii in fiecare din cele trei domenii de activitate, precum si pe evaluarea capabilitatilor si a resurselor umane de care dispune UTI. Compania va continua sa functioneze in aceleasi domenii de activitate, cu acelasi management ca si in prezent.
Majorarea de capital rezultata in urma cesionarii a 30% din actiuni va fi utilizata pentru finantarea unor importante proiecte de dezvoltare de produse si servicii noi, pentru abordarea unor noi afaceri, pentru internationalizarea activitatii, precum si pentru unele achizitii de companii cu activitati complementare. Prioritatile anului 2006 vor fi optimizarea performantelor operationale si dezvoltarea de produse noi.
O parte importanta a investitiei va fi alocata imbunatatirii proceselor interne si cresterii capabilitatilor manageriale, precum si a dotarilor tehnologice.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă