Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

A fost majorat plafonul de garantare a creditului agricol

Guvernul a decis majorarea plafonului de garantare a Fondului de Garantare a Creditului Agricol de la 70 la 100 la suta. Suma garantata reprezinta suma maxima pana la care fondurile de garantare raspund in cazul riscului garantat, in limita ...

Share

Rl online 0 comentarii

11.03.2006 - 00:00
Guvernul a decis majorarea plafonului de garantare a Fondului de Garantare a Creditului Agricol de la 70 la 100 la suta.
Suma garantata reprezinta suma maxima pana la care fondurile de garantare raspund in cazul riscului garantat, in limita garantiei acordate prin contractul de garantare. Acest plafon a crescut de la 70 la 100 la suta din valoarea creditului de investitii pe termen scurt, mediu si lung de Fondul de Garantare a Creditului Rural SA si se mentine la pana la 70 la suta din valoarea creditului de investitii pe termen scurt, mediu si lung de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.
Fondurile de garantare, la solicitarea institutiilor de credit, vor putea acorda garantii sindicalizate care pot acoperi integral valoa-rea creditului acordat pentru realizarea proiectelor prin programul SAPARD, dobanda urmand a fi garantata de imprumutati.
Garantiile se vor acorda la solicitarea institutiilor de credit, pe baza documentatiei de credit aprobate de acestea si a normelor proprii de lucru ale fondurilor de garantare, fara a solicita garantii din partea imprumutatilor.
Necesitatea implicarii institutiilor de credit si a fondurilor de garantare in derularea programului SAPARD este determinata atat de nevoia asigurarii cofinantarii impuse, cat si de conceptul programului, potrivit caruia finantarea nerambursabila nu se asigura in avans, ci doar prin rambursarea cheltuielilor efectuate pe stadii de executie a proiec-telor.
O alta noutate a actului normativ consta in posibilitatea garantarii creditelor pentru: consiliile locale si asociatii ale acestora - pentru proiecte de infrastructura rurala (tehnico-edilitara si drumuri forestiere); Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare - pentru infrastructura de prevenire si protectie impotriva inundatiilor; Directiile Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene - pentru extinderea, modernizarea constructiilor si dotarea laboratoarelor si pentru reteaua informationala nationala; persoane fizice si juridice private - pentru proiecte din domeniul silviculturii.

Citește totul despre:

Comentarii