19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăEconomieFacebook îşi va lansa propria monedă virtuală

Facebook îşi va lansa propria monedă virtuală

Acesta este cel mai recent pas al companiei, în efortul său de a se extinde dincolo de reţelele sociale şi de a avea acces la comerţul electronic şi la plăţile globale, potrivit Reuters.

 

Asociaţia Libra

Facebook a înfiinţat împreună cu 28 de parteneri o companie de tehnologie financiară în Geneva, numită Asociaţia Libra, care va guverna noua sa monedă digitală, care va fi lansată în prima jumătate a anului 2020, potrivit Reuters.

Compania a creat, de asemenea, o filială numită Calibra, care va oferi portofele digitale pentru a salva, trimite şi a cheltui monedele Libra.

“Calibra” va fi conectată la platformele de mesagerie Facebook Messenger şi WhatsApp, care deja au peste un miliard de utilizatori.

 

Servicii financiare

Prin acest demers, Facebook speră nu doar că va furniza tranzacţii între consumatorii stabiliţi şi întreprinderile din întreaga lume, ci că va oferi clienţilor care nu au accesat servicii bancare până acum posibilitatea de a beneficia de servicii financiare pentru prima dată, informează Mediafax.

Cele mai citite

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...
Ultima oră
Pe aceeași temă