3.6 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalUE susține dezvoltarea legăturilor feroviare cu România

UE susține dezvoltarea legăturilor feroviare cu România

Comisia Europeană a anunțat că susține dezvoltarea transporturilor feroviare în Europa, una dintre țările beneficiare urmând a fi România.

Este vorba de zece magistrale feroviare internaționale, a căror dezvoltare este sprijinită, începând din anul 2023, de Comisia Europeană.

Dintre cele zece magistrale, Comisia Europeană le menționează pe următoarele: conexiunea Ungaria – Austria – România, noul serviciu feroviar Munchen – Zurich și noile rute de noapte Paris – Milano – Veneția și Amsterdam – Barcelona.

Conform unei hărți care însoțește acest mesaj al Comisiei Europene, conexiunea cu România se va realiza prin orașele Oradea și Arad.

Comisia Europeană subliniază că Europa are, deja, una dintre cele mai vechi și mai dense rețele de căi ferate din lume.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...

Germania ar putea intra în recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck, potrivit zf.ro. Noile prognoze sunt mult mai...

Big Brother te veghează? Aplicaţia Signal îţi ascunde numărul!

Signal, aplicația de mesagerie criptată cunoscută pentru angajamentul său față de confidențialitate și securitate, a anunțat lansarea unei funcții revoluționare, menită să îmbunătățească...
Ultima oră
Pe aceeași temă