25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăEconomieAutoToyota pare a-și schimba strategia și se concentrează pe mașinile electrice

Toyota pare a-și schimba strategia și se concentrează pe mașinile electrice

Toyota își crește ambițiile în materie de vehicule electrice cu două mașini concept de ultimă generație la Salonul de Mobilitate din Japonia din această lună, și va prezenta inclusiv un model de mașină sport de înaltă performanță.

Compania își revizuiește, astfel, strategia de vehicule electrice, pe fondul intensificării concurenței globale.

FT-Se – noul model Toyota va primi o insignă Gazoo Racing și o schemă de culori portocaliu și negru strălucitor – are un cockpit de ultimă generație cu comenzi intuitive care oferă o experiență de condus specială.

Celălalt vehicul este un concept de tip crossover de ultimă generație FT-3e. Potrivit Toyota, mașina va oferi „noi experiențe de condus și servicii personalizate alimentate de tehnologii inovatoare”, fără a oferi prea multe detalii.

Afișajele digitale externe care circulă din partea inferioară a corpului și în sus pe ușă oferă informații, cum ar fi starea de încărcare a bateriei și temperatura interioară pe măsură ce șoferul se apropie de vehicul.

Conceptul FT-3e va prefigura aspectul crossoverelor electrice de generație următoare ale Toyota.

Ambele concepte evidențiază eforturile Toyota de a-și intensifica afacerea cu vehiculele electrice cu o nouă serie de vehicule electrice dedicate pe care promite că va începe să o livreze în 2026.

Toyota vrea să vândă aproximativ 1,5 milioane de vehicule electrice la nivel global în 2026 și să crească până la 3,5 milioane în 2030. Aproximativ 1,7 milioane din acel volum din 2030 vor fi vehiculele electrice de următoarea generație, spune Toyota.

Asta deși, Toyota a vândut doar 25.000 de vehicule complet electrice la nivel global în 2022.

În următorii trei ani, Toyota și Lexus vor adăuga un total de 10 vehicule electrice noi, inclusiv modele pe noua platformă, semn că a cedat inițierii de mașini diferite, precum Mirai, mașină alimentată cu energie produsă de hidrogen.

Numele mașinilor concept ar putea indica o nouă nomenclatură pentru EV-urile de următoarea generație.

Gama actuală de vehicule electrice Toyota, bazată pe platforma e-TNGA, primește o distincție bZ, cum ar fi crossover-ul bZ4X și sedanul bZ3. FT-ul conceptului vehiculelor înseamnă Toyota viitor, în timp ce „e” ar putea indica un nou sistem de denumire care înseamnă „electric”, cu Se însemnând sport electric, de exemplu.

FT-Se este contribuția Toyota la o multitudine de mașini sport prezentate de producătorii auto din Japonia la salonul de mobilitate. Săptămâna trecută, Lexus, Mazda și Subaru au prezentatt toate modelele electrificate de performanță, în timp ce Honda pare gata să dezvăluie un succesor electric al NSX-ului său.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

“Războiul proxy” devine război oficial. România se plasează de partea Israelului, împotriva Iranului

Atacul cu drone și cu rachete al Iranului asupra Israelului, din dimineața de 14 aprilie 2024, a marcat punctul în care "războiul proxy" din...

A intrat în vigoare actul privind Europa interoperabilă pentru servicii publice mai bine conectate pentru cetățeni și întreprinderi

Actul privind Europa interoperabilă, care a intrat în vigoare va facilita schimbul transfrontalier de date și va accelera transformarea digitală a sectorului public. Acesta...

După atacul Iranului asupra Israelului, “România este alături de Israel”, anunță Nicolae Ciucă

"România este alături de Israel și poporul israelian", anunță președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, în urma atacului Iranului asupra Israelului. "România este alături de Israel...
Ultima oră
Pe aceeași temă