14.9 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalSUA a primit raportul privind originile coronavirusului

SUA a primit raportul privind originile coronavirusului

Joe Biden a cerut un raport în luna mai

Președintele Joe Biden a primit raportul de la serviciile americane cu privire la originile coronavirusului, cerut de către liderul de la Casa Albă la finalul lunii mai. Potrivit presei americane, concluziile raportului sunt „includente”. Rezultatul nu a fost cel așteptat din cauza lipsei de informații din partea Chinei, care a refuzat accesul analiștilor în laboratoarele din Wuhan. Astfel, nu s-a putut stabili dacă virusul a ajuns la om de la animale sau dacă a „scăpat” dintr-un laborator ultrasecret din orașul chinez.

Persoanele care s-au ocupat de raportul cerut de Biden au declarat pentru mass-media că se vor desecretiza câteva secvențe din document în zilele ce urmează.

Americanii nu sunt singurii care se luptă pentru a descoperi adevărata origine a virusului care a ucis peste 4 milioane de oameni. Alte organisme, printre care și OMS fac demersuri și pun presiune pe autoritățile chineze să colaboreze în investigații de amploare. Încă de la începutul pandemiei, ipoteza originii naturale a virusului a fost acceptată pe scară largă de cercetători, dar cu trecerea timpului, nu s-a mai găsit un alt virus, la lilieci sau la alte animale, care să aibă „semnătura genetică” a SARS-CoV-2.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Exit Poll: Extrema dreaptă din Italia, condusă de Meloni, câștigă alegerile

O alianță de dreapta condusă de partidul “Frații Italiei”, la cârma căruia se află Giorgia Meloni, a obținut o majoritate clară în viitorul parlament,...
Ultima oră
Pe aceeași temă