22.4 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalNoi măsuri luate de Comisia Europeană pentru statele care ajută refugiați

Noi măsuri luate de Comisia Europeană pentru statele care ajută refugiați

Comisia va oferi expertiză tehnică pentru a ajuta nouă state membre să primească persoanele care fug din calea războiului din Ucraina. Statele membre care au depus cerere de sprijin o vor primi în lunile următoare. Acestea sunt România, Belgia, Cipru, Cehia, Franța, Grecia, Italia, Polonia și Slovacia.

Expertiza tehnică se furnizează în cadrul instrumentului de sprijin tehnic (IST), gestionat de Comisie. Acesta va sprijini statele membre în ceea ce privește: absorbția fondurilor UE în scopuri de primire și integrare, punerea în aplicare a Directivei privind protecția temporară, facilitarea recunoașterii calificărilor și diplomelor refugiaților ucraineni pentru a ușura intrarea acestora pe piața muncii din UE, adaptarea programei școlare la nevoile elevilor ucraineni, precum și  în ceea ce privește îmbunătățirea coordonării interministeriale.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă