-1.4 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalImportatorii de energie din Asia ar plăti prețuri record pentru a-și asigura...

Importatorii de energie din Asia ar plăti prețuri record pentru a-și asigura livrările

Problemele de achiziționare au creat panică

Criza energetică din Europa a provocat panică în rândul importatorilor din Asia. Pentru a s-și asigura livrările, cei din Japonia și până în India sunt dispuși să plătească prețuri uriașe. Cum sezonul rece se apropie, „fuga” pentru cumpărarea gazelor naturale nu se va liniști prea curând. Problemele în ceea ce privește furnizarea gazelor naturale există la nivel mondial, alimentând inflația.

„Asia este puţin panicată pentru că anul trecut a avut o iarnă foarte aspră”, spune Ogan Kose, director la Integrated Gas at Accenture. Potrivit declarațiilor sale, cumpărătorii se pregătesc pentru o nouă iarnă dificilă şi vor să aibă siguranța că au suficiente stocuri. Prin urmare, sunt dispuși să plătească prețuri mai mari.

Miercuri, firmele Tohoku Electric Power Co., din Japonia, şi Gail India Ltd., din India, au cumpărat gaze naturale lichefiate (GBL) cu livrare în lunile noiembrie şi decembrie la preţuri record. Un motiv pentru care au luat această decizie este creșterea înregistrată săptămâna aceasta a prețului gazelor în Europa. Cum teama că prețurile vor crește și mai mult în viitorul apropiat, importatorii nu au mai stat pe gânduri.

Ultimele săptămâni au indicat tranzacții modeste pe piața GNL din Asia-Pacific. Cu toate acestea, prețurile în continuă creștere au determinat mai mulți importatori asiatici să revină pe piaţa spot. Pe de altă parte, utilizatorii finali din Asia au preferat varianta creşterii livrărilor via contracte mai ieftine pe termen lung sau au oprit achiziţiile de pe piaţa spot. Aceștia s-au bazat pe faptul că pe faptul că preţurile vor scădea, însă nu s-a întâmplat.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite
00:01:14

O balenă cu cioc, eșuată în apele grecești, a fost salvată în ultimul moment

Mai multe persoane au încercat, vineri, să salveze o balenă cu cioc care a apărut în apele grecești, dar a eșuat în apropierea unei...

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă