35.7 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalImportatorii de energie din Asia ar plăti prețuri record pentru a-și asigura...

Importatorii de energie din Asia ar plăti prețuri record pentru a-și asigura livrările

Problemele de achiziționare au creat panică

Criza energetică din Europa a provocat panică în rândul importatorilor din Asia. Pentru a s-și asigura livrările, cei din Japonia și până în India sunt dispuși să plătească prețuri uriașe. Cum sezonul rece se apropie, „fuga” pentru cumpărarea gazelor naturale nu se va liniști prea curând. Problemele în ceea ce privește furnizarea gazelor naturale există la nivel mondial, alimentând inflația.

„Asia este puţin panicată pentru că anul trecut a avut o iarnă foarte aspră”, spune Ogan Kose, director la Integrated Gas at Accenture. Potrivit declarațiilor sale, cumpărătorii se pregătesc pentru o nouă iarnă dificilă şi vor să aibă siguranța că au suficiente stocuri. Prin urmare, sunt dispuși să plătească prețuri mai mari.

Miercuri, firmele Tohoku Electric Power Co., din Japonia, şi Gail India Ltd., din India, au cumpărat gaze naturale lichefiate (GBL) cu livrare în lunile noiembrie şi decembrie la preţuri record. Un motiv pentru care au luat această decizie este creșterea înregistrată săptămâna aceasta a prețului gazelor în Europa. Cum teama că prețurile vor crește și mai mult în viitorul apropiat, importatorii nu au mai stat pe gânduri.

Ultimele săptămâni au indicat tranzacții modeste pe piața GNL din Asia-Pacific. Cu toate acestea, prețurile în continuă creștere au determinat mai mulți importatori asiatici să revină pe piaţa spot. Pe de altă parte, utilizatorii finali din Asia au preferat varianta creşterii livrărilor via contracte mai ieftine pe termen lung sau au oprit achiziţiile de pe piaţa spot. Aceștia s-au bazat pe faptul că pe faptul că preţurile vor scădea, însă nu s-a întâmplat.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:00:55

Președintele Xi Jinping sosește în Hong Kong pentru aniversarea predării coloniei de Marea Britanie Chinei

Președintele chinez Xi Jinping a sosit la Hong Kong joi (30 iunie) pentru evenimente ce țin de aniversarea a 25 de ani de când...

Președintele indonezian sprijină „misiunea de pace” a Ucrainei

Președintele indonezian este la Kiev unde sprijină „misiunea de pace” a Ucrainei, în încercarea de a debloca exporturile de cereale ucrainene, de care țara...
00:00:55

Președintele Xi Jinping sosește în Hong Kong pentru aniversarea predării coloniei de Marea Britanie Chinei

Președintele chinez Xi Jinping a sosit la Hong Kong joi (30 iunie) pentru evenimente ce țin de aniversarea a 25 de ani de când...
Ultima oră
Pe aceeași temă