-0.9 C
Bucharest
Monday, 27 November 2023
HomeEconomieEconomie internaționalCehii își fac cumpărăturile în Polonia

Cehii își fac cumpărăturile în Polonia

Cehii sunt mari amatori de shopping în ţara vecină, Polonia. Anul acesta au cheltuit nu mai puţin de un miliard de euro.

Cehii care locuiesc în apropierea frontierei cu Polonia preferă să meargă la cumpărături peste graniţă, pentru că prețurile sunt mai mici decât la ei. De exemplu, pentru coșul de cumpărături pentru o săptămână, o familie din Cehia plătește cu 20 la sută mai puțin, dacă face cumpărăturile în Polonia.

Băncile ceheşti au anunțat, de asemenea, că numărul tranzacțiilor făcute de cetăţenii lor în Polonia a crescut cu 30 de procente.

Cele mai căutate produse sunt cele alimentare, dar mulți trec granița și pentru a cumpăra materialele de construcție sau chiar mobilă.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Suveraniștii vor să lanseze lebăda albă în viitoarea baltă electorală

Blocul Suveranist Român a primit botezul în weekend. Șapte partide și-au unit destinul. Prin anunțul făcut de Eugen Orlando Teodorovici, la conferința de lansare...
Ultima oră
Pe aceeași temă