29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăEconomieEconomie internaționalBanca Europeană oferă sute de milioane de euro în Spania

Banca Europeană oferă sute de milioane de euro în Spania

Banca Europeană oferă sute de milioane de euro pentru companiile din Spania. Suma totală este de 600 de milioane de euro. Din suma totală, jumătate oferă Banca Europeană de Investiții. Cealaltă jumătate provine de la Instituto de Crédito Oficial (ICO) din Spania.

Informația este anunțată printr-un comunicat transmis de Banca Europeană de Investiții (BEI). Comunicatul poartă data de 18 noiembrie 2021.

Companiile din Spania care primesc acești bani sunt întreprinderile mici și mijlocii (Small and medium-sized enterprises, SMEs). Banii le sunt oferiți pentru a-și crește exporturile de produse sau servicii și pentru a se extinde în afara Spaniei. Firmele spaniole sunt astfel ajutate să-și mențină locurile de muncă în contextul actualei crize sanitare și economice.

Spania se confruntă și cu o creștere a prețului la electricitate. De aceea, guvernul de la Madrid a decis să scadă taxele și să plafoneze prețul gazelor.

Banca Europeană oferă sute de milioane de euro

BEI precizează că susținerea întreprinderilor mici și mijlocii este una dintre prioritățile sale în Spania. Peste patru miliarde de euro au fost dedicate acestui obiectiv în anul 2020. Această sumă reprezintă jumătate din activitatea BEI în Spania.

Instituto de Crédito Oficial (ICO) este o structură de stat coordonată de Ministerul Economiei și Transformării Digitale de la Madrid.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor Dan a aflat unde a ajuns angajatul care a fugit cu documente din Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, noi detalii despre angajat său care a fost surprins fugind, acum 11 zile, cu documente din...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 94: țara vecină îi cere Germaniei să sisteze livrările de gaze prin Nord Stream 1

UPDATE, ora 12:43:Trupele ruse din Donbas vor încerca, cel mai probabil, o nouă forţare a râului Siverski Doneţ, conform ultimului raport despre războiul din...

Avertizări de ploi abundente și vijelii, pentru aproape toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de ploi abundente şi vijelii, valabile în aproape toată ţara, până...
Ultima oră
Pe aceeași temă