10.5 C
București
marți, 20 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalBanca Angliei majorează ratele pentru a opri spirala prețurilor

Banca Angliei majorează ratele pentru a opri spirala prețurilor

Banca Angliei a majorat din nou ratele dobânzilor joi, spunând că trebuie să acționeze pentru a evita inflația care ar putea atinge un vârf peste 7%.

Într-o decizie surprinzătoare împărțită, patru dintre cei nouă membri ai Comitetului de politică monetară au vrut să majoreze ratele la 0,75%. Asta ar fi însemnat cea mai mare creștere a costurilor îndatorării de când BoE a devenit independentă operațional acum 25 de ani.

Banca Angliei a decis să majoreze ratele

Majoritatea, inclusiv guvernatorul Andrew Bailey, a votat pentru o creștere de 0,25 puncte procentuale. Lira sterlină a sărit pentru scurt timp peste 1,36 dolari, cel mai ridicat nivel din 20 ianuarie, și a atins un maxim de doi ani față de euro.

Comercianții și-au mărit pariurile pe viitoarele creșteri ale costurilor îndatorării. Piețele așteaptă acum ca BoE să ridice ratele dobânzilor la cel puțin 1% până în mai și 1,5% până în noiembrie.

Cele patru voturi pentru o creștere a ratei de jumătate de punct au fost „o întorsătură neplăcută pe care piețele nu se așteptau”, a spus Anna Stupnytska, economist la Fidelity International. Creșterea ratelor dobânzilor oficiale, alături de cea mai mare rată a inflației din ultimii 30 de ani, ar strânge veniturile disponibile ale gospodăriilor cu 2% în acest an, cu încă 0,5% lovite în 2023.

Acest lucru ar reduce cheltuielile și ar reduce rata de creștere a Regatului Unit la o creștere de aproximativ 1% pe an. Cu toate acestea, durerea pentru gospodării ar contribui la scăderea inflației către ținta de 2% a băncii în termen de doi ani, a spus MPC.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Procesul România-Pfizer, la prima înfățișare. ”Sper să avem succes”,

Azi, la Bruxelles, are loc prima întâlnire din procesul România-Pfizer, despre miza căruia ministrul Sănătății spune că ”este o sumă foarte mare și...

Grupul rusofoni de hackeri LockBit, destructurat de ANC, FBI și Europol 

Grupul de hackeri rusofon LockBit, cunoscut pentru activitatea sa extinsă în domeniul ransomware-ului, a fost ținta unei operațiuni de poliție coordonată la nivel internațional....

un competitor puternic pentru Primăria Generală a Capitalei

În lumea politică a Capitalei României, o nouă figură își face simțită prezența și atrage atenția publicului: Sebastian Burduja. Liderul PNL București și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă