18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăViitorul pod peste Tisa și noul punct de frontieră între România și...

Viitorul pod peste Tisa și noul punct de frontieră între România și Ucraina vor funcționa “la standarde Schengen”, anunță Nicolae Ciucă

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vizitat șantierul podului peste râul Tisa, din județul Maramureș, anunțând că viitorul punct de trecere a frontierei, între România și Ucraina, va funcționa “la standarde Schengen”.

Nicolae Ciucă a transmis acest mesaj pe internet, la data de 12 noiembrie 2023. Mesajul este foarte interesant în condițiile în care România încă nu face parte din Spațiul Schengen iar Ucraina nu face parte nici măcar din Uniunea Europeană.

“Am vizitat șantierul podului peste Tisa, care va lega județul Maramureș de regiunea Transcarpatia din Ucraina. Acest obiectiv va impulsiona schimburile comerciale și va contribui la dezvoltarea economică a județului, dar și a întregii zone de Nord-Vest a României.

Felicit autoritățile locale și președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, prin a cărui energie și implicare acest proiect de 35 milioane euro este pus în aplicare. Apreciez buna mobilizare din teren a constructorului, care a început lucrările în vară, acum fiind la 30% din execuție.

Noul pod peste Tisa va crea încă un coridor de transport comercial între două state, iar noul punct de trecere a frontierei va funcționa la standarde Schengen”, a transmis Nicolae Ciucă într-un mesaj postat pe facebook.

Șantierul viitorului pod peste râul Tisa se află în zona Teplița din apropierea orașului Sighetu Marmației. În anul 2022 se anunța că valoarea totala a proiectului este de 168,7 milioane de lei. Acum două luni, președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, estima că podul va putea fi dat în folosință în anul 2024.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă