0.6 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăEconomieEconomie internăUnitatea 2 este reconectată la Cernavodă

Unitatea 2 este reconectată la Cernavodă

Unitatea 2 este reconectată la Cernavodă, producând din nou energie electrică în sistemul național.

Societatea Nuclearelectrica a anunțat că Unitatea 2 a fost reconectată în după-amiaza ziei de sâmbătă, 16 octombrie 2021.

Unitatea 2 a centralei nuclear-electrice (CNE) de la Cernavodă se decuplase din Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 14 octombrie 2021. Deconectarea din 14 octombrie s-a produs automat.

Unitatea 2 este reconectată la Cernavodă

„Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au avut impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea desfăşurându-se în conformitate cu procedurile aplicabile în astfel de situaţii”, a anunțat Nuclearelectrica.

CNE Cernavodă are în prezent două reactoare. Statul român a anunțat că dorește să construiasă reactoarele 3 și 4.

Ministerul Economiei a pus în dezbatere publică, pe internet, proiectul unei Hotărâri de Guvern în acest sens. Proiectul reglementează Acordul între România şi SUA privind cooperarea în domeniul energiei nucleare. Proiectul se referă la energia nucleară civilă, deci nu are implicații militare.

Colaborarea se realizează conform “pachetului legislativ Energie curată pentru toti europenii și a Pactului Ecologic European, care impun transformarea sectorului energetic către un alt model de sistem, bazat pe tehnologii curate, inovatoare, care să facă față concurenței pe o piață de electricitate integrată”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă