18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăUnitatea 2 este reconectată la Cernavodă

Unitatea 2 este reconectată la Cernavodă

Unitatea 2 este reconectată la Cernavodă, producând din nou energie electrică în sistemul național.

Societatea Nuclearelectrica a anunțat că Unitatea 2 a fost reconectată în după-amiaza ziei de sâmbătă, 16 octombrie 2021.

Unitatea 2 a centralei nuclear-electrice (CNE) de la Cernavodă se decuplase din Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 14 octombrie 2021. Deconectarea din 14 octombrie s-a produs automat.

Unitatea 2 este reconectată la Cernavodă

“Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au avut impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea desfăşurându-se în conformitate cu procedurile aplicabile în astfel de situaţii”, a anunțat Nuclearelectrica.

CNE Cernavodă are în prezent două reactoare. Statul român a anunțat că dorește să construiasă reactoarele 3 și 4.

Ministerul Economiei a pus în dezbatere publică, pe internet, proiectul unei Hotărâri de Guvern în acest sens. Proiectul reglementează Acordul între România şi SUA privind cooperarea în domeniul energiei nucleare. Proiectul se referă la energia nucleară civilă, deci nu are implicații militare.

Colaborarea se realizează conform “pachetului legislativ Energie curată pentru toti europenii și a Pactului Ecologic European, care impun transformarea sectorului energetic către un alt model de sistem, bazat pe tehnologii curate, inovatoare, care să facă față concurenței pe o piață de electricitate integrată”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă