24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăEconomieEconomie internăSalariul mediu net a urcat la 3937 de lei

Salariul mediu net a urcat la 3937 de lei

Salariul mediu net a urcat la 3937 de lei, acesta fiind nivelul atins în România în luna martie 2022.

Salariul mediu brut, corespunzător acestui nivel net, în martie 2022, a fost 6401 lei.

Aceste date au fost transmise, la data de 12 mai 2022, de Institutul Naţional de Statistică (INS). Față de luna precedentă, în martie 2022 salariul mediu net a crescut cu 216 lei, adică s-a majorat cu 5,8 la sută.

Cel mai mare salariu mediu din România se menține în domeniul IT (tehnologia informaţiei). În această ramură, angajații au avut un câștig mediu net de 9968 de lei pe luna martie. Cel mai mic salariu net a fost în domeniul Horeca (hoteluri şi restaurante), 2079 de lei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă