3.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeEconomieEconomie internăOprea, după protestele la Romarm: Astăzi voi avea întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor...

Oprea, după protestele la Romarm: Astăzi voi avea întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din industria de apărare

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat joi, după protestele angajaţilor de la Romarm, că va avea întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din industria de apărare şi că este rezolvată această problemă a tichetelor de masă, a voucherelor de vacanţă, a ajutoarelor sociale, a orelor suplimentare.

Ministrul Economiei a fost întrebat joi, după şedinţa de Guvern, despre protestele angajaţilor Romarm, el afirmând că va avea o întâlnire la Guvern cu reprezentanţii sindicatelor din industria de apărare.

”Astăzi este rezolvată această problemă a tichetelor de masă, a voucherelor de vacanţă, a ajutoarelor sociale, a orelor suplimentare, le voi comunica acest lucru. Eu cred că în întreprinderile din industria de apărare, unde am fost inclusiv vineri şi sâmbătă şi am găsit fabrici unde se lucrează la schimb, se lucrează inclusiv sâmbăta, pentru că au comenzi şi sunt, deja, într-un profit operaţional, chiar dacă multe dintre ele au încă datorii din trecut”, a spus ministrul.

Despre majorări de salariu, ministrul Economiei a afirmat că partea de ajutoare sociale, de tichete de masă, de ore suplimentare este o chestiune rezolvată şi va avea discuţii cu sindicatele şi cu reprezentanţii managementului din aceste societăţi comerciale, pentru a vedea punctual, foarte bine argumentat, acolo unde este cazul.

”Sunt câteva companii care au de lucru, care au nevoie de a face angajări în perioada imediat următoare”, a mai spus Radu Oprea.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Schimbare de lider în Spania. Girona, egalată la puncte de Real Madrid

Girona, revelaţia acestui sezon de La Liga, a cedat fotoliu de lider în clasament în fața „galacticilor” de la Real Madrid, după ce a...

Frigul lasă urme vizibile asupra părului, pielii și chiar a… dinților

În perioadele de trecere de la toamnă la iarnă, cu scăderea bruscă a temperaturii, părul, pielea, dar și dinții au de suferit. Părul Frigul...

USR cere PNL să voteze desființarea Institutului Revoluției Române

USR le solicită parlamentarilor PNL să voteze proiectul pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, depus la Parlament în urmă cu mai bine...
Ultima oră
Pe aceeași temă