21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăEconomieEconomie internăNicușor Dan discută cu Florin Cîțu

Nicușor Dan discută cu Florin Cîțu

Nicușor Dan discută cu Florin Cîțu mai multe subiecte legate de activitatea Primăriei Capitalei. Una dintre teme este achiziţia ELCEN de către Primăria Capitalei.

UPDATE: „Până în noiembrie 2021, în București era 2 la 1, adică două treimi plătea Primăria, o parte plătea cetățeanul”, a precizat primarul Nicușor Dan despre facturile la încălzire.

În prezent, compania Electrocentrale București (ELCEN) are ca acționar majoritar Ministerul Energiei. Pe de altă parte, în subordinea Primăriei este compania municipală Termoenergetica (fostul RADET). Primăria Generală și-a anunțat intenția să preia în plus și ELCEN. O asemenea schimbare a subordonării ELCEN ar ameliora situația termoficării, consideră Primăria Capitalei.

Pentru această discuție, premierul interimar Florin Cîţu şi primarul general Nicuşor Dan se întâlnesc, joi, la Palatul Victoria.

Luni, Nicușor Dan participase și la o întâlnire dintre premier și Asociaţia Municipiilor din România. La acea întânire s-a discutat despre sprijinul guvernamental pentru sistemele de termoficare. Asociația Municipiilor este condusă de primarul de la Cluj, Emil Boc.

O relatare despre discuția de la Asociația Municipiilor a fost prezentată de Nicușor Dan pe internet.

Nicușor Dan discută cu Florin Cîțu despre ELCEN

Există probleme la nivel naţional, comune tuturor municipiilor, consideră primarul general al Capitalei. O asemenea problemă este cea a termoficării. Două orașe grav afectate de criza termoficării sunt Timișoara și București.

Asemenea probleme se pot rezolva doar prin colaborarea dintre administraţiile locale şi Guvern, susține Nicușor Dan.

„Punctual pentru Bucureşti, am ridicat problema achiziţiei ELCEN de către Primăria Capitalei şi am convenit că va avea loc o discuţie separată cu premierul Florin Cîţu, în această săptămână. Voi merge la această discuţie după ce voi avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Termoenergetica şi cu liderii grupurilor din CGMB, ca să pot veni cu propuneri concrete şi cu o viziune comună la nivelul Bucureştiului despre problema termoficării. Vorbim nu doar de soluţii de sprijin pentru această iarnă, ci de refacerea pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”, a explicat Nicuşor Dan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă