14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăEconomieEconomie internăMinistrul Muncii anunță noi măsuri pentru angajați, în pandemie - VIDEO

Ministrul Muncii anunță noi măsuri pentru angajați, în pandemie – VIDEO

Guvernul a pregătit noi măsuri pentru angajați și liberi profesioniști afectați în pandemie, astfel aceștia vor primi ajutor de până la 75% din venitul brut.

75% din salariu, ajutor în pandemie

„A fost aprobată o ordonanță de protecție cu măsuri sociale pentru angajați și angajatori. Am reintrodus acordarea șomajului tehnic, există riscul de a se întrerupe activitatea din cauza pandemiei. Există acele măsuri privind asigurarea unui venit de 75% din salariu. Ne bucurăm că am reușit să aproobăm această ordonanță”, a spus Marius Budăi după ședința de Guvern.

Noi detalii despre legea pensiilor

Referitor la Legea pensiior, ministrul a spus că există un calendar care prevede ca până la finalul lui februarie trebuie să fie aprobat un memorandum.

„Purtăm discuții zilnice cu reprezentanții Băncii Mondiale. Acordul pentru furnizarea serviciilor va fi până la sfârșitul lunii februarie. Legea este bună, vom vedea pe parcurusul consultanței ceea ce se decide”, a spus Marius Budăi.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă