25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăEconomieEconomie internăMinisterul Finanţelor anunţă că a îndeplinit toate jaloanele şi ţintele asumate prin...

Ministerul Finanţelor anunţă că a îndeplinit toate jaloanele şi ţintele asumate prin PNRR de până acum

Ministerul Finanţelor continuă implementarea reformelor şi investiţiilor asumate prin Componenta 8 „Reforma fiscalã şi reforma sistemului de pensii”, cu un buget de 371,8 milioane de euro, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţã (PNRR) şi a reuşit sã îndeplineascã în termen toate cele 4 jaloane şi ţinte asumate pentru primul semestru din acest an, potrivit unui comunicat de presă remis redacției România Liberă.

„Pentru Ministerul Finanţelor, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţã este una dintre prioritãţi. Toate reformele asumate prin acest document au ca scop îmbunãtãţirea calitãţii vieţii românilor, dar şi creşterea veniturilor la bugetul de stat, mai ales în actualul context internaţional extrem de complicat. Toate cele patru jaloane asumate, cu termen sfârşitul primului semestru din 2022, au fost realizate. În plus, ţinta 220, prin care ne angajam conectarea a cel puţin 150.000 de case de marcat la sistemul electronic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã a fost îndeplinitã încã din ultimul trimestru al anului trecut şi este inclusã în prima cerere de platã depusã de România la Comisia Europeanã, în 31 mai a.c.”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Şi jalonul 191, referitor la intrarea în vigoare a cadrului legislativ care prevede obligativitatea înrolãrii în Spaţiul Privat Virtual (SPV) a tuturor contribuabililor persoane juridice a fost realizat din 2021, când a fost aprobatã Ordonanţa nr. 11/2021, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã şi reglementarea unor mãsuri fiscale.

Jalonul 195, privind operaţionalizarea/aprobarea Planului comun de acţiune al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã şi al Inspecţiei Muncii pentru prevenirea şi limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/la negru, a fost îndeplinit în 17 februarie 2022, când a fost aprobat Planul comun de acţiune privind organizarea controalelor fiscale în colaborare cu Inspecţia Muncii. Planul vizeazã operatorii economici cu risc fiscal ridicat şi, de asemenea, pe cei care reprezintã un risc din perspectiva utilizãrii muncii subdeclarate/nedeclarate.
Jalonul 200, care se referã la intrarea în vigoare a legislaţiei prin care este reglementatã metodologia de elaborare, monitorizare şi raportare a programelor bugetare, a fost îndeplinit în 6 aprilie, când a fost aprobatã Hotãrârea de Guvern pentru aprobarea metodologiei de elaborare şi execuţie a programelor bugetare.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
00:00:44

VIDEO: Incendiul de la o biserică din Egipt a ucis cel puțin 40 de persoane

Un incendiu la o biserică din Giza a ucis cel puțin 40 de persoane și a rănit alte zeci. Aproximativ 5.000 de credincioși erau...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 172: Zelenski spune că armata lui Putin bombardează constant zona centralei nucleare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, seara trecută, în discursul către naţiune, că forţele ruse "organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei nucleare şi...

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă