14 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

Irigațiile au fost excluse din PNRR. Ce probleme a avut proiectul României

Irigațiile au fost excluse din PNRR, în cazul României. Decizia de ajustare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României a fost luată de Comisia Europeană. Justificarea acestei decizii a Comisiei a fost prezentată de un oficial de la Bruxelles.

„Sunt câteva proiecte respinse, proiecte pentru care nu am putut da undă verde ca ele să fie incluse în Plan. Cele mai intense discuții cu autorităţile române se refereau la măsurile de irigaţii în agricultură. Pentru că aici se pune întrebarea în ce măsură proiectele de irigare prejudiciază mediul. Şi pentru că era vorba de o sumă importantă, două miliarde de euro pe care au cerut-o autorităţile române, am dorit să avem dovezi că aceste măsuri de irigaţii nu ar fi deteriorat situaţia corpurilor de apă. Aceste sisteme de irigaţii trebuie alimentate. Dacă nu se poate demonstra că prin această alimentare nu se va prejudicia mediul, nu putem aproba. Iar autorităţile române nu au putut să furnizeze Comisiei aceste dovezi şi de aceea noi am insistat ca aceste măsuri legate de irigaţii să fie scoase din Plan”, a afirmat un înalt oficial al Uniunii Europene.

Irigațiile au fost excluse din PNRR

În paralel cu această decizie a Comisiei Europene, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că demisionează din Guvernul Cîțu. Demisia ar urma să fie înaintată marți, 28 septembrie 2021. Ministrul spune că unul dintre motivele demisiei este alocarea insuficientă de bani pentru agricultură.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă