35.4 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăMinistrul Agriculturii demisionează din Guvernul Orban

Ministrul Agriculturii demisionează din Guvernul Orban

Ministrul Agriculturii demisionează din Guvernul Orban, urmând a-și înainta demisia în cursul zilei de marți.

Este vorba de ministrul Adrian Oros, considerat un apropiat al lui Ludovic Orban, fostul președinte al PNL.

Chiar ministrul Oros a anunțat că urmează să-și prezinte demisia. Motivul ar fi acela că „pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”.

După cum se știe, în aceste zile se decide soarta moțiunii de cenzură inițiată contra Guvernului Orban. Dacă moțiunea va avea succes, va fi schimbat întregul Executiv. Astăzi, magistrații CCR discută sesizarea trimisă de Guvern asupra acestei moțiuni.

Dacă sesizarea e respinsă, în zilele următoare s-ar desfășura votul asupra moțiunii în plenul Parlamentului. Moțiunea e inițiată de USR PLUS și susținută de parlamentarii AUR. Nu este încă sigur cum va vota PSD.

Ministrul Agriculturii demisionează din Guvernul Orban

Adrian Oros afirmă că „la rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă”.

Ministrul Oros reclamă și faptul că „în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Avertizări de vreme instabilă, pentru mai mult de jumătate din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, două avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de instabilitate atmosferică, valabile până miercuri în jumătate de ţară.Potrivit...

Comisia Europeană a aprobat schema României de sprijin pentru producția de hidrogen

Comisia Europeană (CE) a aprobat, astăzi, o schemă de ajutoare a României în valoare de 149 de milioane euro pusă la dispoziţie prin intermediul...

Șoșoacă, executată de ANAF: În loc să achite, inventează dușmani – VIDEO

ANAF începe executarea silită a Dianei Șoșoacă pentru neplata mai multor obligații la bugetul de stat, a anunțat, luni, Lucian Heiuș, președintele instituției. „Doamna Şoşoacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă