13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Ministrul Agriculturii demisionează din Guvernul Orban

Ministrul Agriculturii demisionează din Guvernul Orban, urmând a-și înainta demisia în cursul zilei de marți.

Este vorba de ministrul Adrian Oros, considerat un apropiat al lui Ludovic Orban, fostul președinte al PNL.

Chiar ministrul Oros a anunțat că urmează să-și prezinte demisia. Motivul ar fi acela că „pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”.

După cum se știe, în aceste zile se decide soarta moțiunii de cenzură inițiată contra Guvernului Orban. Dacă moțiunea va avea succes, va fi schimbat întregul Executiv. Astăzi, magistrații CCR discută sesizarea trimisă de Guvern asupra acestei moțiuni.

Dacă sesizarea e respinsă, în zilele următoare s-ar desfășura votul asupra moțiunii în plenul Parlamentului. Moțiunea e inițiată de USR PLUS și susținută de parlamentarii AUR. Nu este încă sigur cum va vota PSD.

Ministrul Agriculturii demisionează din Guvernul Orban

Adrian Oros afirmă că „la rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă”.

Ministrul Oros reclamă și faptul că „în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă