17.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăInspectorii ANAF primesc statut special și vor fi înarmați

Inspectorii ANAF primesc statut special și vor fi înarmați

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi reorganizată, iar după această procedură, inspectorii de la Antifraudă Fiscală vor avea un statut special și vor fi dotați cu arme.

Reorganizarea ANAF include măsuri care sunt legate de implementarea RO e-Transport și e-Sigiliu, precizează buletinul informativ realizat de site-ul Termene.ro, specializat în informații financiare și juridice.

Ambele sisteme, e-Transport și e-Sigiliu, vor impune controale inopinate pentru a depista activități ilicite, tentative de fraudă sau de evaziune fiscală. ANAF și Autoritatea Vamală Română vor avea mașini echipate cu aparatură specială ce permite urmărirea transporturilor în Sistemul național e-Sigiliu în regim 24/7.

Despre intenția de a dota inspectorii ANAF cu arme a vorbit și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș. Potrivit proiectului elaborat de Ministerul Finanțelor, inspectorii de la Antifraudă “vor avea statut special și vor purta uniformă, însemne distinctive, ecusoane și, după caz, armament”. În plus, la orice control antifraudă vor participa minimum două persoane. Angajații de la Antifraudă vor fi evaluați anual din punct de vedere psihologic.

O altă modificare avută în vedere este aceea că Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) își pierde personalitatea juridică. Această structură nu va mai avea buget propriu și urmează a fi integrată în cadrul ANAF.

În prezent, ANAF este condusă de un președinte și doi vicepreședinți. În perspectivă, va fi creat și un al treilea post de vicepreședinte.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Descoperă viitorul construcțiilor: Case pe structură metalică

Într-o lume care se mișcă rapid, inovația în construcții ne oferă o soluție elegantă și durabilă: casele pe structură metalică. Aceste minuni ale tehnologiei...

Schimbare de planuri! Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Oeiras

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 de la Oeiras, invocând faptul că are nevoie de mai mult timp pentru a...

Deficitul de cont curent al României, creștere de aproape 25% în primele două luni ale anului

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat, în perioada ianuarie-februarie 2024, un deficit de 2,707 miliarde de euro, cu 24,69% mai mare comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă