-0.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeEconomieBani & AfaceriImpact va beneficia, la BVB, de servicii Market Maker al Emitentului oferite...

Impact va beneficia, la BVB, de servicii Market Maker al Emitentului oferite de Raiffeisen

Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București, va beneficia, din data de 28 septembrie 2023, de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de către Raiffeisen Bank International.

Impact este listată la BVB din anul 1996.

„Ne dorim ca parteneriatul cu Raiffeisen Bank International să crească accesul la acțiunile Impact
și, ca atare, lichiditatea acestora, în favoarea acționarilor actuali și viitori. Împreună, vom continua
să creștem gradul de cunoaștere al companiei în rândul investitorilor, precum și a potențialului
investițional și oportunitatea investiției în acțiunile Impact”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO
Impact Developer & Contractor.

Impact este listată pe segmentul principal al Bursei de Valori București, la categoria premium. În ultimii 5 ani, investiția în acțiunile companiei a adus un câștig dublu comparativ cu câștigurile generate de indicele BET; raportat la ultimii 10 ani, câștigurile sunt de 20 de ori mai mari.

Cu o experiență de 32 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor S.A. este primul dezvoltator
imobiliar listat la Bursa de Valori București. Acțiunile Impact sunt listate la categoria Premium a Bursei de Valori București, compania având o capitalizare bursieră de 655.293.346,43 lei (la data de 18.09.2023).

Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria Residence, acesta din urmă fiind primul proiect rezidențial din România cu
certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, anul acesta Impact Developer & Contractor S.A. a finalizat în Constanța prima fază a proiectului rezidențial Boreal Plus, proiect mixt format din vile și blocuri de apartamente, iar recent a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Greenfield Copou, în Iași.

RBI operează în Austria, unde este una dintre cele mai importante bănci corporative și de investiții, precum și în Europa Centrală și de Est (ECE) ca piața sa de origine. Aproximativ 44.000 de angajați deservesc peste 17 milioane de clienți prin intermediul a aproximativ 1.700 de puncte de afaceri, având de departe cea mai mare acoperire din Europa
Centrală și de Est.

Acțiunile RBI sunt listate la Bursa de Valori din Viena. Băncile regionale austriece Raiffeisen dețin aproximativ 58,8% din acțiuni, restul fiind în free float.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă