13.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internăFermierii români sunt denigrați de "multinaționalele cu hipermarketuri", susține Narcisa Iorga, fost...

Fermierii români sunt denigrați de “multinaționalele cu hipermarketuri”, susține Narcisa Iorga, fost membru CNA

Denigrarea fermierilor români și a protestului pe care-l desfășoară în ultimele zile ar avea în spate “multinaționalele cu hipermarketuri”, susține Narcisa Iorga, fost membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

“E o modă să fie denigrați producătorii agricoli români. Mă rog, modă… Este și ordin pe unitate, cu scopul de a descuraja pe cei care ar dori să-i susțină pe fermieri. Sunt și bani primiți sub formă de publicitate de la multinaționalele cu hipermarketuri, bani cu care diverși ”influenceri” se hrănesc binișor, atât pe ei, cât și site-urile lor minuscule. Să nu credeți ca publicitatea supermarketurilor împinsă către site-uri sau emisiuni fără audiență pică din cer. Multinaționalele primesc ”sugestii” de la băieții buni, pentru sponsorizare sau pentru contracte de publicitate și pe cine să ajute, ca să întoarcă binele, când e mai multă nevoie. Ca acum! Așa se explică de ce vedeți frecvent postări în care produsele agricole românești sunt declarate de necumpărat, în timp ce cu privire la merele și cartofii din Polonia, vinetele și roșiile din Olanda, căpșunile din Spania și roșiile din Italia, nu vedeți atât zel”, subliniază Narcisa Iorga într-o postare pe facebook.

“Când vedeți postări care vă arată cât de proaste sunt produsele românești, să vă gândiți de două ori înainte de a aprecia și asimila aceste opinii. Nu toate produsele sunt proaste. Căutați-le pe cele bune! Sunt destule, chiar dacă pentru asta trebuie să plătiți ceva mai mult decât în supermarket. Asigurați-vă că primiți marfă proaspătă, verificați producătorul, căci puteți. Tehnologia este un mijloc facil”, spune fosta membră a CNA.

Narcisa Iorga a fost jurnalistă de televiziune și a fost membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Narcisa Iorga spune că este, în prezent, un mic producător agricol, cultivând, împreună cu familia, o livadă de pruni.

În ultimii ani, o serie de politicieni au lansat îndemnuri către cetățenii României, recomandându-le să cumpere mai ales produse românești. Un asemenea mesaj a transmis chiar un fost președinte al României, Traian Băsescu, în perioada în care era șef al statului. Mult mai recent, politicieni aflați la guvernare au mers în piețe, cumpărând de la producătorii români, într-o asemenea postură aflându-se, printre alții, Nicolae Ciucă și Rareș Bogdan.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Focar de rujeolă, într-o comunitate de romi. 15 copii au ajuns la spital

Un focar de rujeolă a fost descoperit de autorităţile sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud într-o comunitate de romi din oraşul Năsăud, după ce seara trecută...
00:00:34

Fermierii francezi iau cu asalt târgul de agricultură de la Paris

Un grup de fermieri francezi a intrat sâmbătă (24 februarie) într-un mare târg al fermelor din Paris, înaintea unei vizite planificate a președintelui Emmanuel...

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...
Ultima oră
Pe aceeași temă