13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăDupă ce a anunțat că oficialii statului vor cumpăra produse românești,...

După ce a anunțat că oficialii statului vor cumpăra produse românești, premierul Ciolacu se întâlnește cu oameni de afaceri americani

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, în dimineața de 27 februarie 2024, cu oameni de afaceri americani, membri ai AmCham.

Potrivit Guvernului României, premierul are prevăzută o “Participare la AmCham CEO Business Forum”. Conferința oamenilor de afaceri se desfășoară la București, de la ora 9,30.

AmCham Romania reprezintă The American Chamber of Commerce in Romania, deci organizația firmelor americane care activează în România.

Prima ediție a AmCham CEO Forum s-a desfășurat în februarie 2022. La acel moment, oaspetele evenimentului fusese premierul Nicolae Ciucă.

Prezența premierului Ciolacu la conferința AmCham din 27 februarie 2024 intervine după o serie de vizite ale șefului Executivului la mai multe companii românești. Una dintre aceste vizite a fost cea de la uzina Dacia din Mioveni. La momentul acelei vizite, premierul anunța că de acum înainte Guvernul României și premierul României vor avea drept mașină oficială Dacia Duster. Marcel Ciolacu făcea acest anunț sugerând că membrii Guvernului României vor renunța la automobile de alte mărci, produse în Occident.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă