23 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăEconomieEconomie internăDecizia luată de Guvern în cazul PNRR

Decizia luată de Guvern în cazul PNRR

Guvernul a adoptat hotărârea privind organizarea şi funcţionarea Comitetului de monitorizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (CMPNRR).

„Identificarea timpurie a provocărilor şi dialogul social constant reprezintă instrumentele cheie pentru ca reformele şi investiţiile asumate prin PNRR să poată să fie implementate în termenele asumate. Acest Comitet de monitorizare joacă un rol important în deblocarea unor eventuale blocaje, dar şi pentru coagularea de soluţii pe care mediul asociativ le poate furniza”, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

CMPNRR este un organism interinstituţional, cu rol consultativ, de informare şi dezbatere fără personalitate juridică.

Printre atribuţiile comitetului se numără urmărirea progresului implementării investiţiilor şi reformelor din cadrul PNRR, realizarea activităţii de consultare a membrilor în scopul identificării de soluţii în eventualitatea unor blocaje şi dezbaterea aspectelor care reies din procesul de implementare efectivă a PNRR.

În realizarea atribuţiilor sale, CM PNRR poate formula recomandări prin votul majorităţii simple a membrilor. Secretariatul CM PNRR se asigură de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Scandal politico – diplomatic cu suspiciuni de spionaj. România interzice intrarea a 14 ziariști de la Russia Today

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a acuzat România că a refuzat să permită intrarea a 14 cetățeni...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...
Ultima oră
Pe aceeași temă