2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăEconomieEconomie internăConsilierul prezidențial Cosmin Marinescu vorbește despre 2023, ca fiind anul dezinflației

Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu vorbește despre 2023, ca fiind anul dezinflației

Inflația ar putea atinge la finalul anului peste 16%, potrivit BNR, mult peste cifra estimată anterior, ceea ce denotă faptul că avem în continuare un nivel de trai scăzut ca urmare a creșterii pețurilor și a veniturilor reduse care nu au ținut pasul cu inflația.

Consilierul prezidențial specializat în economie Cosmin Marinescu și-a exprimat opinia cu privire la inflație.

,,În cazul României, crizele suprapuse pe care le traversăm au accentuat dezechilibre structurale mai vechi. Incertitudinile actuale și conjunctura economică împovărează categoriile sociale vulnerabile și pot crea o lipsă de încredere. Vă asigur că autoritățile înțeleg impactul socio-economic al acestui context și depun eforturi pentru a contracara efectele crizelor și pentru a diminua inflația. În această privință, rezultatele se vor vedea în timp, începând cu anul 2023, care trebuie să fie anul dezinflației”, notează Cosmin Marinescu pe blogul său.

Tot mai mulți analiști economici arată că inflația își va reveni abia peste 1 an sau chiar din 2024 vom vedea din nou o cifră normală.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...
Ultima oră
Pe aceeași temă