25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăEconomieEconomie internăCoinzix, un crypto exchange românesc, a atras o investiție de 300.000 de...

Coinzix, un crypto exchange românesc, a atras o investiție de 300.000 de dolari

Coinzix, un crypto exchange românesc, fondat în 2021, anunță o investiție de 300.000 de dolari din partea Legion Ventures, cel mai mare fond de investiții în criptomonede din Europa de Est.

Aportul financiar, împreună cu serviciile suport (marketing; servicii juridice; tokenomics, adică structura și ciclul de achiziție și utilizare a unui token în vederea tranzacționării; strângere de fonduri) pe care Legion Ventures îl va asigura, va susține planurile Coinzix de a deveni, în următoarele 12 luni, principalul crypto exchange prin care vor tranzacționa investitorii și traderii români.

„Criptomonedele vor revoluționa piața digitală și vor fi complementare sistemului monetar, iar noi vrem să ajutăm în procesul de educare al românilor de a lua decizii conștiente atunci când investesc în această piață. De aceea, suntem extrem de încântați și onorați de suportul pe care l-am găsit în comunitatea investitorilor în criptomonede, în această etapă a proiectului nostru ambițios. Am creat Coinzix cu gândul de a contribui la adopția în masă a criptomonedelor în România și suntem pregătiți să oferim oportunități atât investitorilor care au crezut în proiectul nostru de la început, cât și românilor care își doresc un crypto exchange ușor de folosit, sigur și cu comisioane accesibile. Până la sfârșitul anului, vom îmbunătăți oferta de servicii prin emiterea cardurilor de debit Coinzix, vom lansa launchpadul (platformă ce ajută startup-urile din zona crypto să strângă fonduri) și vom extinde rețeaua de bancomate. Toate acestea ne vor permite să devenim lideri de piață din punct de vedere al numărului de utilizatori și al volumului tranzacționat”, a declarat Ovidiu Chirodea, co-fondator și CEO Coinzix.

Peste 4.500 de utilizatori în șapte luni

Din momentul lansării, în octombrie 2021, exchange-ul a avut un volum de peste 10 milioane de dolari, realizat de 4.500 de utilizatori din România.

Aceștia au posibilitatea de a tranzacționa peste 60 de criptomonede, atât pe o platforma desktop, cât și prin aplicații mobile IoS și Android.

Platforma Coinzix permite achiziția de criptomonede fie prin transfer bancar, folosind euro, fie cu cardul, folosind orice tip de valută.

De asemenea, la Coinzix, tranzacțiile se pot face și prin rețeaua de ATM-uri, de unde se pot cumpăra și vinde Elrond eGold (EGLD) sau Bitcoin (BTC) cu RON, cash.

Momentan, compania operează o rețea de opt ATM-uri amplasate în cele mai mari orașe ale țării (București, Brăila, Oradea, Constanța, Sibiu, Timișoara). Prin intermediul acestora, utilizatorii au efectuat peste 1.000 de depuneri și retrageri.

Rețeaua de ATM-uri se va extinde la 15 unități, până la finalul acestui an. Compania vizează, de asemenea, extinderea rețelei de bancomate și peste granițe, în țări precum Italia și Spania.

Mediana tranzacțiilor efectuate de clienții Coinzix este între 700 de dolari și 1.000 de dolari.

Investiții de 10 milioane de dolari în următorii trei ani

Urmărind misiunea companiei de a face investiția în criptomonede un proces ușor pentru toată lumea, într-un mediu digital sigur și transparent, Coinzix intenționează să acopere toate serviciile ecosistemului crypto-financiar, inclusiv staking, sisteme PoS, launchpads și credite.

În plus, Coinzix va lansa propriul token după încheierea etapei de fundraising. Listarea tokenului este dependentă de condițiile pieței. 

Pentru următorii trei ani, compania și-a planificat investiții de aproximativ 10 milioane de dolari.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Cod galben de ploi, în aproape toată țara, până la sfârșitul mini-vacanței de Sfânta Maria. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ pentru aproape...

Încă o semifinală la Europene pentru David Popovici

David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. Popovici, campionul mondial la 200 m...

Cum răspunde Europa la criza alimentară mondială

În mijlocul unei crize alimentare mondiale, în care preţurile au atins valori record, Uniunea Europeană încearcă să împiedice apariţia unor probleme în aprovizionarea cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă