21.5 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeEconomieEconomie internăCiolacu așteaptă să devină premier. Promisiunile făcute de șeful PSD pentru ca...

Ciolacu așteaptă să devină premier. Promisiunile făcute de șeful PSD pentru ca economia să duduie

Marcel Ciolacu așteaptă rotația guvernamentală pentru a putea prelua frâiele Guvernului. Și pentru a arăta românilor că e pus pe fapte mari a făcut deja o serie de promisiuni.

Într-o postare pe Facebook, Marcel Ciolacu promite investiții și producție cât mai mare în țara noastră, adică să devenim tigrul Europei.

,,Viziunea PSD privind guvernarea se referă la dezvoltare prin #patriotism economic, adică prin investiții și producție aici, în #România!

19 proiecte de #investiții în valoare de 6,4 miliarde de lei, din care 2,2 miliarde ajutor de stat, au fost aprobate săptămâna aceasta prin schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie derulată de Ministerul Finanțelor (HG 807). Acestea înseamnă în fapt un efect triplu de multiplicare în economie și peste 4 mii de noi locuri de muncă care vor fi create.

Vom contribui astfel la dezvoltarea unor #industrii competitive în România: industria auto, industria materialelor de construcții, industria alimentară, industria IT, industria farmaceutică, activități de asistență spitalicească și fabricarea produselor din cauciuc. Aceasta este singura cale structurală de a atinge cele 3 mari obiective ale guvernării:

1. Creștere economică prin producție și investiții în România;

2. Stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare;

3. Crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite.

Am promis că vom trece de la economia bazată pe consum de bunuri din import la economia bazată pe #producție aici, în România. În 2023 și 2024 vom întoarce în economie și pentru populație 8-10% din PIB, de 5 ori mai mult decât în timpul guvernărilor anterioare.” a declarat Ciolacu.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Azerbaidjanul nu va recurge la acțiuni militare pentru a crea un coridor terestru în sudul Armeniei

Azerbaidjanul nu intenţionează să întreprindă acţiuni militare pentru a crea un coridor terestru în sudul Armeniei, a declarat marţi consilierul pentru politică externă al...

România se află în pragul unei crize economice și fiscale, dar chiriile continuă să crească

Chiriile solicitate pentru apartamentele din cele mai mari șase orașe ale țării au continuat să se majoreze în luna septembrie, pe fondul unei oferte...

“Te omor acu, că mă dau jos!” Scene șocante într-un autobuz din Cluj

Calatoare:  La o parte!Individ: Te omor acu, că mă dau jos. ...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies