24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăEconomieEconomie internăBCR a formulat plângere penală pe numele Carmen Adamescu, Rex Mamaia și...

BCR a formulat plângere penală pe numele Carmen Adamescu, Rex Mamaia și a fostei conducere Astra Asigurări

Continuă problemele penale pentru Carmen Adamescu, fosta proprietară a hotelului Rex din Mamaia.

BCR a formulat plângere penală pe numele acesteia, dar și împotriva societății Rex Mamaia, cât și pe numele unor foști șefi din cadrul Astra Asigurări, scrie replicaonline.ro.

În aprilie, dosarul a fost clasat, însă BCR a formulat plângere împotriva soluției de netrimitere în judecată așa că, cel mai probabil, speța se va întoarce la procurorii Parchetului Tribunalului București.

Pe rolul Tribunalului București, a fost înregistrată o acțiune formulată de BCR, mai exact o plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP) împotriva ordonanţei din 12.04.2022. Intimați (părțile din dosar care se afla in situația unui pârât) sunt Carmen Adamescu, Rex Mamaia, Iulius Alin Bucșa, Nicoleta Dinu, Cătălin Chiriac și Liviu Stoicescu, aceștia din urmă făcând parte din conducerea Astra Asigurări.

Pe 20 iulie a avut loc primul termen în dosar, însă cauza a fost amânată pentru 2 septembrie, având în vedere lipsa dosarului de urmărire penală.

Iulius Alin Bucşa a fost preşedintele directoratului ASTRA, Nicoleta Dinu, membru al directoratului şi director juridic, iar Cătălin Chiriac a fost vicepreședinte. Liviu Stoicescu, preşedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (Biroul Naţional Carte Verde-BAAR). Chiriac a fost adus în directoratul Astra în 2012, fiind recrutat de Adamescu de la rivalii de la Euroins, unde ocupa poziţia de director de subscriere. Tot de la Euroins, unde a ocupat funcţia de director general până în 2012, a fost adus şi preşedintele directoratului Iulius Bucşa. La numirea lui Bucşa la cârma Astra, compania era cel mai mare asigurător din piaţa locală cu afaceri de circa un miliard de lei.

Citește și:

Hotelul Rex Mamaia, vândut mult sub prețul pieței

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Scandal politico – diplomatic cu suspiciuni de spionaj. România interzice intrarea a 14 ziariști de la Russia Today

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a acuzat România că a refuzat să permită intrarea a 14 cetățeni...

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Scandal politico – diplomatic cu suspiciuni de spionaj. România interzice intrarea a 14 ziariști de la Russia Today

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a acuzat România că a refuzat să permită intrarea a 14 cetățeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă