0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăEconomieEconomie internăAccesul limitat în magazine, contestat de marii retaileri

Accesul limitat în magazine, contestat de marii retaileri

Noile măsuri adoptate de Guvern privind limitarea accesului în mall-uri și magazine pentru cei nevaccinați nemulțumesc marii retaileri.

Accesul în magazinele care comercializează produse alimentare nu poate fi limitat pe baza unor criterii aleatorii sau conjuncturale care, în fapt, le transformă în magazine neesențiale, atrage atenția Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), care solicită reanalizarea legislației în vigoare.

În același timp, asociația le mai cere autorităților eliminarea restricțiilor impuse de ultimele reglementari în cazul magazinelor care vând instalații și echipamente de încălzire, electricitate, sanitare și igienă, mai ales că sezonul de iarnă se apropie. Măsura este justificată și de disfuncționalitățile infrastructurii de bază pentru populația din diverse localități, după cum au fost relatate în spațiul public, se arată într-un comunicat al AMRCR.

Ce spun marii retaileri?

Reprezentanții asociației precizează că magazinele care comercializează produse alimentare au fost și rămân esențiale pentru populație. Retailerii mizează pe sprijinul autorităților pentru găsirea pe teren a soluțiilor celor mai adecvate care să asigure accesul deplin al populației la hrană și produse alimentare în condiții de siguranță sanitară. Potrivit legislației în vigoare, în magazinele alimentare din mall-uri nu se poate intra decât cu certificat verde.

„Membri ai asociației noastre au propus, acolo unde se impune sau este necesar, măsuri și demersuri pentru a securiza culoare de acces care să asigure fluxuri de persoane complet autonome în raport cu alte spații adiacente. Subliniem din nou că, încă de la începutul pandemiei, magazinele rețelelor comerciale au fost în prima linie a celor care s-au confruntat cu situația epidemiologică și s-au preocupat permanent, cu toate resursele disponibile, atât de siguranța clienților, cât și de cea a propriilor angajați”, menționează asociația.

Reamintim că a aprobat ca „Accesul în incintele operatoriilor economici care au ca obiect de activitate comercializarea produselor nealimentare să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, cu excepţia unităţilor farmaceutice dispuse în afara centrelor şi parcurilor comerciale şi a benzinăriilor”.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă