14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăEconomieDoi din cinci angajați ar accepta un salariu mai mic

Doi din cinci angajați ar accepta un salariu mai mic

Un român din cinci recunoaște că a acceptat cel puțin o dată un job mai prost plătit, iar doi angajați din cinci susțin că ar fi dispuși să primească mai puțini bani în schimbul altor avantaje, pe care le consideră mai valoroase, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Un program de lucru mai lejer și flexibil sau chiar posibilitatea de a lucra de acasă reprezintă principalele motive pentru care 22 la sută dintre angajați ar accepta să primească un salariu mai mic.
Pe de altă parte, 21,7 la sută dintre angajați ar accepta un job mai prost plătit dacă ar avea perspective mai bune de dezvoltare profesională. Oportunitatea de a avansa mai rapid în carieră ar conta mai mult decât nivelul noului salariu pentru 1 din 10 respondenți (10,5%), urmată de un loc de muncă mai aproape de casă (8,6%) sau de un colectiv mai bun (6,2%).
 

Peste jumătate din angajați sunt nemulțumiți de salariu

Peste jumătate din respondenți spun că nu sunt mulțumiți de suma pe care o câștigă în prezent la locul de muncă. Doi din zece angajați cer o mărire de salariu chiar în primul an de la angajare, iar 4 din 10 cer același lucru în al doilea an de la angajare.

Atunci când solicită un salariu mai mare, principalele motive invocate sunt creșterea volumului de muncă (19,5% dintre respondenți) sau scumpirea costului vieții (18 la sută).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...

Cutremur în Serbia, la granița cu România

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs în această dimineaţă, la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă