0.8 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022
AcasăEconomieCost îngrijorător atins de polițele RCA în ultima vreme

Cost îngrijorător atins de polițele RCA în ultima vreme

Retragerea autorizaţiei şi declanşarea falimentului City Insurance au fost cauza principală care a produs un şoc pe piaţă pentru preţurile poliţelor pentru asigurările de răspundere civilă auto (RCA) ce au înregistrat creşteri în ultima perioadă, conform Ziarul Financiar.

La ma­joritatea asigurătorilor care au în ofertă RCA, nivelul pre­ţurilor a depăşit 1.000 de lei, ajungând la dublare sau la triplare în ultima lună.

Momentan, Euroins a rămas cel mai mare asigurător RCA, după re­tra­gerea autorizaţiei de funcţio­nare a City Insurance. Astfel, aici s-a ajuns la un tarif la poliţa RCA de peste 1.048 lei, pentru o persoană cu vârsta cuprinsă în­tre 25 şi 30 de ani, la o clasă de bonus-malus B0, pentru o perioadă de 6 luni, pentru un autoturism mar­ca Renault Megane, din anul 2016, cu un motor de 1.598 cmc, pe motorină.

În urmă cu câteva săptămâni, preţul unei poliţe RCA pentru ace­eaşi maşină şi persoană la Euroins era de 590 de lei.

Impactul pe care şoferii îl simt în continuare este o trecere de la cel puţin trei variante de preţuri la RCA sub 600 lei pe o perioadă de 6 luni, la peste 1.000 lei în mai puţin de o lună.

Preţul maxim RCA este dublu faţă de preţul minim RCA la poliţele pe 12 luni şi aproape triplu la poliţele pe 6 luni.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

1,2 miliarde de EURO ne-a costat vizita ministrului francez al apărării

Ieri dimineață anunțam că ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a venit la București pentru a face lobby companiei Naval Group, companie care a...

Simptomele de COVID, actualizate în lista INSP. Clasificarea cazurilor

Simptomele pentru COVID sunt prezentate într-o listă actualizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Astfel, INSP a actualizat din nou, pentru a treia oară...

Avertizare de viscol la munte. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de viscol, ce vizează zonele montane din 21 de judeţe, până sâmbătă dimineaţa.Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă