Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rompetrol investeste in portul Midia

Rompetrol Rafinare, companie membra a grupului Rompetrol, va aloca pana in 2009 aproximativ 22,6 milioane dolari pentru cresterea, cu aproximativ 35%, a capacitatii de tranzitare a produselor petroliere prin dana 9 a portului Midia. Lucrarile de ...

Share

Adrian Stoica 0 comentarii

06.07.2007 - 00:00
Rompetrol Rafinare, companie membra a grupului Rompetrol, va aloca pana in 2009 aproximativ 22,6 milioane dolari pentru cresterea, cu aproximativ 35%, a capacitatii de tranzitare a produselor petroliere prin dana 9 a portului Midia. Lucrarile de extindere vor incepe in cursul acestei luni, dupa primirea in luna iunie a avizului favorabil din partea Agentiei pentru Protectia Mediului Constanta. Acestea vor fi realizate de compania de servicii a grupului, Rominserv, termenul de finalizare fiind august 2009. De asemenea, proiectul va permite si acostarea in dana atat a navelor maritime cu o capacitate maxima de 10.000 tdw (tone deadweight), cat si a barjelor de tip tanc de maximum 2.000 tdw. Rompetrol Rafinare detine in administrare si danele 1, 2, 3 si 4, prin care se asigura necesarul de materii prime, rata lunara de tranzit ridicandu-se la 100.000-120.000 de tone. Proiectul sustine planurile de dezvoltare a companiei, care urmareste sa atinga, pana in 2009, o capacitate de rafinare de cinci milioane tone petrol/an, fata de 3,7 milioane in prezent, cat si sa se pozitioneze intre primele 25 de rafinariii din Europa. In perioada mentionata, investitiile Rompetrol Rafinare se vor ridica la aproximativ 250 de milioane de dolari, urmand sa fie realizate in conditii de maxima eficienta tehnologica si de protectie a mediului, conform normele internationale in vigoare. De la privatizarea Rafinariei Petromidia, in 2001, Grupul Rompetrol a alocat aproximativ 225 milioane de dolari pentru realizarea de investitii tehnologice si de mediu, dintre care aproximativ 40 milioane de dolari au reprezentat investitii directe pentru protectia mediului. Pentru finantarea partiala a unor astfel de proiecte, grupul Rompetrol a vandut in ultima perioada aproape 20% din capitalul companiei Rompetrol Well Services. Ultima tranzactie, prin care a fot vandut 5,92% din capitalul companiei, a avut loc miercuri si ea a adus grupului Rompetrol 3,54 milioane de euro.

Citește totul despre:

Comentarii