Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Asigurătorii avertizează: Dacă scad tarifele RCA pentru tineri, cresc pentru ceilalți șoferi

Uniunea Asigurătorilor din România avertizează că renunțarea la tarifele mai mari ale polițelor RCA pentru tinerii cu vârsta mai mică de 30 de ani va duce la scumpirea asigurărilor pentru ceilalți șoferi.

Share

Alexandru Ion 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2015 - 14:22

Uniunea Asigurătorilor din România avertizează că renunțarea la tarifele mai mari ale polițelor RCA pentru tinerii cu vârsta mai mică de 30 de ani va duce la scumpirea asigurărilor pentru ceilalți șoferi.

În plus, neluarea în calcul a factorului de risc pentru această categorie de vârstă va avea efecte negative atât din punct de vedere al siguranței rutiere, cât și asupra eficienței economice a asigurătorilor.

Potrivit Uniunii Asigurătorilor din România (UNSAR), statisticile Poliției Rutiere arată că în România, peste 37% din accidentele rutiere grave au fost produse în 2013 de șoferi cu vârsta cuprinsă între 16 și 30 de ani.

”Gradul mai ridicat de risc pe care îl prezintă șoferii fără experiență, cu vârsta cuprinsă, de regulă, în intervalul 16-30 de ani, influențează în mod direct nivelul primelor de asigurare de răspundere civilă auto pe care aceștia trebuie să îl achite. În general, șoferii tineri (cu vârsta sub 30 de ani) au o probabilitate mai mare de a provoca accidente, deci și de a produce daune, realitate demonstrată atât de studii europene în domeniu, cât și de statistica rutieră din România”, explică UNSAR într-un comunicat.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...