FOTO. Unde se va construi și cum va arăta cel mai mare pod rutier din lume

Cel mai mare pod rutier din lume se va construi în Turcia peste strâmtoarea Bosfor și va avea o lungime totală de 2,1 kilometri și o lățime de 59 de metri, informează Mediafax.

Share

Lucica Măcreanu 0 comentarii

Actualizat: 15.01.2015 - 13:15

Cel mai mare pod rutier din lume se va construi în Turcia peste strâmtoarea Bosfor și va avea o lungime totală de 2,1 kilometri și o lățime de 59 de metri, informează Mediafax.

Podul, denumit Yavuz Sultan Selim, va fi construit pe cei mai înalți piloni laterali din lume, de 322 de metri și va avea opt benzi de circulaţie şi două căi ferate. La construcția podului va participa și o companie românească, Grup Servicii Petroliere (GSP), controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu. 

Construcția podului va costa aproximativ 3 miliarde de dolari, iar inaugurarea va avea loc pe 29 octombrie 2015. Acesta va fi al treilea pod care leagă partea asiatică de cea europeană a metropolei Istanbul. 

Primul pod construit peste strâmtoarea Bosfor, Bosphorus Bridge, face legătură între orașele Ortaköy (partea europeană) şi Beylerbeyi (partea asiatică).

Cel de-al doilea pod poartă numele de Fatih Sultan Mehmet şi este situat între Hisarüstü (partea Europeana) și Kavacik (partea asiatica), la doar 5 km nord de Bosphorus Bridge.

Citește totul despre:

Comentarii