Foto: Facebook

Comisia Europeană aprobă 4,4 milioane de euro pentru despăgubirea aeroporturilor din România

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de 4,4 milioane de euro pentru despăgubirea aeroporturilor din România afectate de pandemie.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

23.11.2020 - 16:14

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de 4,4 milioane de euro pentru despăgubirea aeroporturilor din România afectate de pandemie.

Pentru a limita răspândirea coronavirusului, la 16 martie 2020, România a impus suspendarea treptată a majorității zborurilor comerciale către și dinspre România. Din cauza acestor interdicții de zbor, precum și a restricțiilor de zbor impuse de alte țări, companiile aeriene care operează pe aeroporturile regionale din România și-au redus treptat zborurile regulate, proces care a culminat cu încetarea totală a activității lor la 25 martie 2020.

Până la 17 iunie 2020, nu au avut loc zboruri comerciale internaționale regulate pe astfel de aeroporturi, traficul de pasageri rămânând aproape de zero. Traficul aerian a început să se reia abia din iulie 2020. În cadrul schemei, care va fi deschisă operatorilor de pe aeroporturile românești cu un trafic anual cuprins între 200.000 și 3 milioane de pasageri, autoritățile române vor fi în măsură să compenseze aceste aeroporturi pentru pierderile nete suferite în perioada 16 martie — 30 iunie 2020 ca urmare a măsurilor restrictive referitoare la serviciile de transport aerian internațional și intern de pasageri implementate de România și de alte țări.

Sprijinul va lua forma unor granturi directe, precizează un comunicat transmis de Comisia Europeană.

Comentarii