Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Black Sea Oil&Gas va începe forajele geotehnice în Perimetrul Midia

Ministrul Economiei a emis o autorizaţie pentru extracţia de gaze naturale offshore, în Perimetrul Midia, emisă la solicitarea firmei Black Sea Oil&Gas.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

24.02.2020 - 21:03

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a emis autorizaţia pentru executarea lucrărilor de foraje geotehnice offshore, pe segmentul submarin al viitoarei conducte de alimentare din amonte Ana – STG, în apropierea ţărmului, în zona Vadu, în judeţul Constanţa.

”Autorizaţia (...) permite activităţi de investigaţii geotehnice, în interiorul culoarului pe care va fi amplasată conducta submarină ce va transporta gazele extrase din Perimetrul Midia, către ţărm”, informează ministerul.

Zona cuprinde zăcămintele de gaze Ana şi Doina, situate la 120 km de ţărmul României, cu apă de mică adâncime (70 m), a Perimetrului XV Midia. Această autorizaţie este vitală pentru dezoltarea proiectului offshore.

”Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri susţine demararea proiectelor de exploatare din perimetrele offshore”, a declarat Popescu.

Demnitarul consideră că emiterea autorizaţiei e „un pas esenţial în dezvoltarea proiectului de extracţie de gaze din zăcămintele Ana şi Doina, prin semnarea autorizaţiei care permite investigaţiile geotehnice”.

Autorizaţia e vitală în dezvoltarea proiectului offshore, pentru că studiul geotehnic va determina adâncimea de amplasare a conductei, pentru a se asigura conformitatea cu cerinţele tehnice şi cu cele prevăzute în Legea Offshore.

„În absenţa acestui studiu, nu se poate proiecta şi nici nu se poate construi conducta submarină”, a declarat Virgil Popescu.

 

Miza BSO&G

Acum un an, BSO&G anunţa că a decis să investească „în producţia de gaze din zăcămintele concesionate în Marea Neagră”, conform Agerpres. În 2008, BSO&G, controlată de Carlyle Group LP, a descoperit două zăcăminte ce ar conţine cam 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale, la 120 km, în largul Mării Negre, în perimetrele XV Midia şi XIII Pelican.

Firmele de genul BSO&G fac investiţii ceva mai riscante, ce necesită tehnologii aparte, apoi continuă cu extracţia sau vând către companii extractive „clasice”, ca Exxon sau OMV Petrom.

Acestea din urmă sunt specializate în extracţia regulară, de linie şi lasă firmelor de tipul BSO&G operaţiunile speciale sau cu rezultate incerte.

Comentarii

loading...