0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăEconomieBiden: Jerome Powell va ajuta economia SUA

Biden: Jerome Powell va ajuta economia SUA

Preşedintele SUA Joe Biden a dat asigurări luni că Jerome Powell, pe care tocmai l-a reconfirmat pentru un al doilea mandat de patru ani la conducerea Federal Reserve (Fed), este ”persoana potrivită” pentru a sprijini redresarea economică a SUA, fără ca inflaţia să crească, relatează AFP.

”Jay (Jerome) este persoana potrivită care să ne ghideze şi să continue acest efort”, a afirmat preşedintele SUA într-un discurs rostit la Casa Albă, referindu-se la redresarea economiei şi la situaţia locurilor de muncă, afectate anul trecut de pandemia de COVID-19, conform agerpres.ro.

Preşedintele SUA a afirmat, de asemenea, că Fed ar trebui să fie ”lider” în abordarea schimbărilor climatice, un subiect care i-a adus lui Jerome Powell multe critici din partea aripii stângi a Partidului Democrat.

”Vom folosi instrumentele noastre atât pentru a sprijini economia şi puterea pieţei forţei de muncă, cât şi pentru a preveni creşterea inflaţiei”, a afirmat, la rândul său, Jerome Powell, menţionând printre celelalte priorităţi ale următorului său mandat ”lupta împotriva evoluţiei riscurilor legate de schimbările climatice şi atacurile cibernetice”.

Președintele SUA l-a nominalizat pe Jerome Powell pentru un al doilea mandat în fruntea FED Reserve din SUA

Jerome Powell, a fost nominalizat luni pentru un al doilea mandat de patru ani în fruntea celei mai puternice bănci centrale a lumii, de către preşedintele SUA, Joe Biden, notează Reuters.

În vârstă de 68 de ani, Jerome Powell va avea nevoie să fie confirmat de Senatul SUA, care în prezent este controlat de Partidul Democrat, din care face parte şi preşedintele Joe Biden, dar care este puternic divizat.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. S-a ocupat de partea de comunicare a instituției Avocatului Poporului, în calitate de consilier al Avocatului Poporului, în perioada februarie 2015- iulie 2019. Este absolvent și licențiat al trei facultăți: Facultatea de Fizică, Facultatea de Automatizări, Facultatea de Drept, ultima fiind terminată în iulie 2021. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă