26.5 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăEconomieBani & AfaceriPrețul bitcoin s-ar putea apropia de un șoc

Prețul bitcoin s-ar putea apropia de un șoc

Bitcoin s-a străduit să urmeze un trend ascendent și să obțină câștiguri în ultima lună, cu o scurtă incursiune a valorii sale de peste 50.000 de dolari, dovedindu-se de scurtă durată, chiar dacă o bancă majoră a prezis că prețul bitcoin se poate dubla în curând.

Prețul unui bitcoin a atins 52.000 de dolari la începutul săptămânii trecute, înainte de a se prăbuși la sub 45.000 de dolari, ca plan viral pentru a susține valoarea bitcoin. Accidentul a șters în jur de 300 de miliarde de dolari de pe piața combinată de bitcoin și crypto care se situează în prezent la o capitalizare în valoare de aproximativ 2,1 trilioane de dolari.

Acum, datele au dezvăluit că rezervele de schimb de bitcoin, cantitatea de bitcoin deținută în Coinbase și Binance, au scăzut la mai puțin decât erau în noiembrie anul trecut – când prețul bitcoin și-a început cursa uriașă, care a atins un maxim de aproape 65.000 de dolari în aprilie.

Rezervele de schimb Bitcoin au atins noi minime multianuale în această săptămână, au arătat datele analizate de CryptoQuant, ceea ce înseamnă că există mai puțină ofertă de bitcoin care poate fi vândută ușor pe piață. Rezervele de schimb bitcoin reduse apar pe piață atunci când investitorii își mută deținerile de pe burse și în stoc.

„Piețele criptomonedelor s-au mutat într-un mediu legat de interval de la prăbușirea de săptămâna trecută, între 43.000 și 47.000 de dolari, fără să fie dominată clar de o piață în creștere sau în scădere”, a scris, potrivit Forbes, Marcus Sotiriou, un comerciant al brokerului de active digitale din Marea Britanie GlobalBlock, într-o notă, dar indicând date care arătau că deținătorii mari de bitcoin, cunoscuți sub numele de balene, și-au crescut deținerile „cu aproximativ 44.000 de bitcoin în săptămâna trecută și 103.600 de bitcoin în ultimele trei săptămâni” – descriind datele ca „bullish” (n.r. pe un trend în creștere).

Luni, compania de software de business intelligence Microstrategy MSTR, care deține acum peste 100.000 de bitcoin, a anunțat că a cumpărat încă 5.000 de bitcoin.

„Acest lucru înseamnă că este posibil să vedem un flux de anunțuri instituționale de cumpărare de bitcoin în următoarele săptămâni sau luni”, a scris Sotiriou, deoarece „cumpărătorii rămași ai celor 98.000 de bitcoin sunt necunoscuți”.

Între timp, analiza tehnică arată că prețul bitcoin este pe cale să facă o așa-numită cruce de aur, unde media mobilă de 50 de zile depășește media mobilă de 200 de zile. Deși acest lucru nu este neapărat un semn al ascensiunii și poate fi un indicator de întârziere, unii cred că o cruce de aur poate oferi sprijin pentru o creștere nouă.

„Piața criptomonedelor nu pare supra-vândută pentru a fi fără echivoc atractivă pentru cumpărarea pe termen scurt și mediu, dar prezintă semne de interes pentru cumpărători”, a scris Alex Kuptsikevch, analist financiar principal la FxPro, într-un comentariu.

Acesta a adăugat: „Bitcoin a câștigat în mod metodic sprijin în această lună pe dezavantajul unei medii mobile simple de 200 de zile, care acum depășește aproape 44.300 dolari. La începutul lunii august, creșterea din această curbă a început cu o ascensiune de 40% în următoarele cinci săptămâni.”

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite
00:01:47

Pelosi: „Nu vom permite Chinei să izoleze Taiwanul”

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, este fermă și spune că nu va permite Chinei să izoleze Taiwanul. Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi,...

Ca să fii cinstit, elimini noțiunea de hoție

Cu siguranță vă mai amintiți de productivii ani ’90 și începuturile Mileniului III cu celebrele fabrici de diplome universitare, când se ajunsese ca în...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 169: Zelenski, despre durata războiului

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că durata războiului depinde direct de pierderile pe care le va suferi Rusia, acesta fiind principalul lucru la care...
Ultima oră
Pe aceeași temă