8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriCe prevede noua schemă de ajutor de stat IMM Plus

Ce prevede noua schemă de ajutor de stat IMM Plus

Guvernul României a aprobat Programul IMM Plus, conform unui act normativ inițiat de Ministerul de Finanțe, anunță site-ul Termene.ro, specializat în informații economice și financiare.

Pe baza acestei scheme de ajutor de stat, întreprinderile mici și mijlocii (IMM) vor putea accesa în continuare credite cu garanții de stat. Bugetul Prgramului IMM Plus este de până la 12,5 miliarde lei. Garanțiile de stat se vor acorda în limita unui plafon de 11,1 miliarde lei, pentru un număr de 11.500 de beneficiari.

Pentru IMM-uri, accesarea sumelor din noul program este posibilă până la data de 30 iunie 2024.

Noul program IMM Plus continuă măsurile de sprijin care fuseseră reglementate prin vechea schemă de ajutor IMM INVEST Plus.

Termene.ro este un site specializat în date fiscale, financiare și juridice. Termene.ro colectează aceste informații din aproape 20 de surse oficiale.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă