18.9 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeEconomieAntreprenor XXIBacolux Koralio, cel mai nou pariu curajos al litoralului românesc

Bacolux Koralio, cel mai nou pariu curajos al litoralului românesc

Bacolux Hotels România a marcat cei 28 de ani de activitate ai grupului prin deschiderea celui mai nou hotel din portofoliul grupului, Bacolux Koralio**** Eforie Nord, chiar într-una din stațiunile cunoscute ale litoralului românesc.

Noua locație, un resort de 4 stele din Eforie Nord s-a deschis pe 1 iulie 2022 și completează destinațiile de vacanță aflate în portofoliul Bacolux Hotels.

Pe 9 iulie a avut loc evenimentul deschiderii oficiale în prezența a 300 de invitați, autorități locale și centrale, reprezentanți din turism, jurnaliști și influenceri, clienți, parteneri și oaspeți.


Resortul Bacolux Koralio a trecut printr-o renovare integrală, în urma unei investiții de peste 7 milioane de euro. Acum resortul este clasificat la 4 stele, are 212 camere și apartamente, restaurant și terasă (400 locuri), lobby bar, săli de conferință și întâlniri, parcare.

Noul hotel mizează foarte mult pe zonele de relaxare și de agrement

La capitolul agrement, oaspeții se pot relaxa la Aqua Fun, care include 3 piscine exterioare cu apă salină încălzită (o piscină pentru adulți cu o lungime de 28 m, două piscine pentru copii, 3 tobogane cu apă, bar și terasă (200 locuri). Pentru copii sunt disponibile 2 locuri de joacă.
Totodată, la ultimul nivel al hotelului, au fost amenajate 3 studiouri, fiecare cu terasă privată, zonă de plajă și jacuzzi. Cel mai mare studio cu o suprafață de 85 mp și terasă de 180 mp oferă o priveliște spectaculoasă asupra stațiunii, atât spre mare, cât și către lacul Techirghiol.

”Am mizat pe facilitățile exterioare ale hotelului și am amenajat o piscină mare de agrement (28 m), cu apă încălzită și zonă de șezlonguri, precum și o terasă cu scenă pentru spectacole. Pentru copii, au fost construite două piscine, un ansamblu cu tobogane acvatice, precum și două spații de joacă”, punctează Marius Băzăvan, Managing Partner & COO Bacolux Hotels România.

Sunt și zone pentru cei care caută întâlnirile de afaceri

„ Nu am neglijat nici componenta de business în cadrului noului resort Bacolux Koralio și ne-am dorit crearea a două săli noi de conferință și întâlniri, astfel încât locația dispune acum de trei săli cu o capacitate de 170 de locuri. Resortul va putea să găzduiască, astfel, teambuilding-uri, evenimente corporate, dar și evenimente private.
Capacitatea restaurantului a fost mărită cu 100 de locuri, prin amenajarea unei terase, ajungându-se, la 400 de locuri în total”, adaugă Marius Băzăvan.

Structura principală a clădirii a fost păstrată, precum și designul balcoanelor, păstrând astfel elementele ușor de recunoscut ale locației inițiale.

Fostul Hotel Hefaistos din Eforie Nord a fost transformat într-o clădire ce aduce natura la interior, dar și foarte multă lumină în interior


Designul hotelului ține mereu cont de zona în care se află și aduce natura la interior, adaptând hotelul la mediul înconjurător și, făcându-l parte din natura locului. Linia de culori aleasă se situează în zone de tonuri calde, inspirate de nisipul plajei și albastrul deschis al cerului de vară și al apei. Încăperile luminoase, atenția la detalii și tematica coralilor regăsită în toată structura spațiilor fac din locație un mediu prietenos și elegant ce invită la relaxare.


Astfel fostul Hotel Hefaistos (2 stele) a fost upgradat și reamenajat în totalitate, devenind în prezent Bacolux Koralio (4 stele). Noul resort va oferi turiștilor servicii all inclusive.


Bacolux Koralio se alătură portofoliului Bacolux Hotels România și completează varietatea destinațiilor oferite oaspeților Bacolux. Două resorturi la Herculane Bacolux Afrodita Resort & Spa, Bacolux Diana Resort, un hotel cu profil de business și evenimente private în Craiova – Bacolux Craiovița Hotel & Events și acum un resort de 4 stele, all inclusive, vin să surprindă oaspeții fideli ai brandului. Bacolux Koralio duce mai departe tradiția grupului hotelier care preia locații mari, ieșite din circuitul turistic, le renovează integral și le aduce la standardul Bacolux păstrând însă elemente specifice locației existente și locului în care este amplasat.


„În 2022, oamenii vor altceva. Serviciul turistic nu se mai traduce doar prin cazare și masă. Oaspeții unei locații așteaptă mai mult decât curățenie impecabilă și o mâncare bună. Turiștii vor o experiență memorabilă, un serviciu personalizat, o vacanță de neuitat, iar acest obiectiv se obține printr-o înlănțuire de detalii: experiențe culinare , servicii personalizate sau spectacole inedite. Turiștii aleg mai atent, mai ales după pandemie, care a modificat comportamentul de consum turistic. După doi ani de retricții, turiștii optează pentru sejururi mai scurte, pe care le rezervă în ultimul moment”, declară Marius Băzăvan, Managing Partner & COO Bacolux Hotels România.
Bacolux Koralio, Eforie Nord va fi deschis în perioada iunie – septembrie, dar managementul este pregătit să prelungească acest program de funcționare dacă piața o va cere. Resortul are o echipă formată din 140 de angajați, cei mai mulți fiind pe zonele de Food&Beverage și housekeeping. Dimensiunea echipei este mai mare decât în celelalte locații Bacolux similare ca mărime, deoarece la Eforie Nord s-a ținut cont de specificul turismului de litoral, și de crearea de posturi noi, precum cele de salvamari.

Cel mai prețios bun este echipa ce a fost dezvoltată și sudată în timp, mai ales în perioada de restricții pandemice


Echipa Bacolux Hotels este formata din angajati romani și straini (Sri Lanka și Nepal). Pentru pastrarea unui echilibru in cadrul echipei, aproximativ 70% din angajati sunt români.


„Echipa este principalul asset(activ) al companiei. Vrem să menținem echipa unită, să o fidelizam și să îi ajutăm pe membrii echipei să se dezvolte. Am reușit să străbatem perioada de pandemie cu echipa întreagă, iar câștigarea premiului „Angajatorul anului”, la Romanian Top Hotel Awards 2021, a fost o recunoaștere a eforturilor Bacolux Hotels de a susține echipa într-o perioadă extrem de dificilă și fără precedent la nivel mondial”, spune Marius Băzăvan, Managing Partner & COO Bacolux Hotels România.

Obiectivul și pariul conducerii Bacolux Koralio este ca hotelul să fie deschis pe tot timpul anului, pentru a aduce plus valoare litoralului românesc

Pe lângă segmentul de relaxare destinat în special familiilor cu copii, Bacolux Koralio poate găzdui teambuildinguri, evenimente corporate și private, precum și grupuri de turiști sau echipe sportive.

Bacolux Koralio, Eforie Nord va fi deschis în perioada iunie – septembrie, dar managementul este pregătit să prelungească acest program de funcționare dacă piața o va cere. Dorința acestora este ca, pe termen lung, locația să fie deschisă all seasons.

Într-un moment în care turismul pe litoralul românesc nu reușește să se lepede de vechile metehne care spun, mai în glumă, mai în serios, că „ oamenii cu bani își fac vacanțele și concediile vara pe litoralul românesc, iar cei cu mai puține posibilități și le fac în străinătate”, Bacolux Koralio vrea să arate că poate exista și un alt standard pentru turismul de pe litoralul Mării Negre de la noi.”

Stă mărturie în acest sens ancora marinărească pusă la intrarea hotelului, simbol al renașterii și al stabilității.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu promite un mare proiect

Premierul Marcel Ciolacu este cunoscut ca un microbist și încearcă să implice Guvernul în revitalizarea fotbalului românesc. Prezent la Timișoara, Ciolacu s-a întâlnit...

Pompierii intervin cu zece autospeciale la Buftea pentru stingerea unui incendiu

Pompierii intervin, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţie uscată în localitatea Buftea din judeţul Ilfov, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă...

Liberalul Dan Vâlceanu a semnat sesizarea privind majorarea taxelor a USR către Curtea Constituțională

Fostul ministru liberal al Finanțelor, acum deputat, Dan Vîlceanu a afirmat, ieri, că a semnat sesizarea la Curtea Constituţională privind pachetul de legi pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies