15.6 C
București
miercuri, 7 iunie 2023
AcasăEconomieAutoProfit operațional record pentru Audi în 2022

Profit operațional record pentru Audi în 2022

Grupul Audi a încheiat anul fiscal 2022 cu un rezultat record într-un an în care compania și-a continuat ascensiunea spre a deveni lider de mobilitate premium, complet electrică. Veniturile au crescut cu 16,4%, până la un record de 61,8 miliarde de euro, în timp ce profitul operațional a crescut cu aproape 40%, până la un maximum istoric de 7,6 miliarde de euro.

Situația financiară anuală la nivel internațional și planuri pentru un viitor full-electric

  • În cadrul conferinței anuale de presă a AUDI AG, ce a avut loc pe 16 martie, CEO Markus Duesmann și CFO Jürgen Rittersberger au abordat subiecte extrem de actuale. Pe lângă aspectele financiare cheie pentru anul fiscal 2022, cei doi s-au concentrat pe luarea deciziilor strategice, evidențiind sustenabilitatea holistică și planul de evoluție a modelelor din această categorie.
  • Veniturile au crescut cu 16,4%, până la un record de 61,8 miliarde de euro, în timp ce profitul operațional a crescut cu aproape 40%, până la un maximum istoric de 7,6 miliarde de euro. Marja operațională a crescut de la 10,4%, anul trecut, la 12,2%, iar fluxul net de numerar a ajuns la 4,8 miliarde de euro, a doua cea mai mare cifră din istoria companiei.
  • Factorii cheie ai performanței financiare puternice au inclus gestionarea consecventă a crizelor într-un an marcat de provocări globale constante, o evaluare eficientă a prețurilor și rezultate puternice la mărcile Bentley, Lamborghini și Ducati.
  • 2022 a înregistrat o creștere surprinzătoare a numărului de modele complet electrice livrate, iar în 2023, Audi are în plan să lanseze cea mai mare campanie de produse din istoria companiei, începând cu viitoarea serie de modele Q6 e-tron, primul model electric bazat pe Premium Platform Electric (PPE).
  • Profitul operațional al Audi Group a ajuns la 7.550 mil. de euro (2021: 5.498 mil.), o creștere de 37,3%. Marja operațională a crescut, de asemenea, semnificativ la 12,2% (2021: 10,4 %). Pe lângă performanța puternică din piață, efectele pozitive ale securizării materiilor prime au contribuit semnificativ la aceste rezultate record.

„Vânzările de modele complet electrice au crescut cu 44% de la un an la altul, iar cererea mare pentru modelele noastre Audi Q4 e-tron, Audi e-tron GT1 și Audi e-tron confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun către mobilitatea electrică. Până în 2025 plănuim să lansăm în jur de 20 de modele noi, dintre care peste 10 vor fi integral electrice. Până în 2027 dorim să avem un vehicul integral electric în fiecare segment de bază. Recent am decis să lansăm un model electric suplimentar de bază și sub modelul Audi Q4 e-tron. Ne concentrăm pe durabilitate și avansăm sistematic în digitalizarea și electrificarea produselor noastre”, a declarat în cadrul conferinței CEO Markus Duesmann.

Sustenabilitate translatată în toate deciziile organizaționale

  • Grupul plănuiește o reorganizare la nivel organizațional în vederea responsabilizării în gestionarea resurselor. Economia circulară joacă un rol extrem de important pentru companie, iar în viitor există un plan de reciclare materialelor secundare din vehiculele scoase din uz și folosirea acestora în noile linii de producție.
  • Cererea pentru mobilitate electrică crește constant, în ianuarie și februarie 2023 vânzările companiei de vehicule integral electrice la nivel mondial crescând cu aproape 40% față de aceleași luni ale anului trecut. Februarie a marcat și lansarea Q8 e-tron în majoritatea țărilor europene, existând aprox. 20.000 de precomenzi, lucru care confirmă faptul că cererea de mobilitate electrică durabilă este în plină expansiune.
  • În 2022, Grupul Audi a înregistrat o nouă creștere de aproximativ 44% a livrărilor de mașini complet electrice (118.196 de vehicule), grupul de mărci Premium continuându-și sistematic strategia de electrificare. Cererea puternică de vehicule electrice a dus la o creștere de la 4,8% în anul precedent, la 7,2%.
Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Zelenski crede că ruperea barajului Kahovka este „o bombă ecologică de distrugere în masă”

Preşedintele Volodimir Zelenski a descris marţi seara ruperea barajului Kahovka din sudul Ucrainei drept "o bombă ecologică de distrugere în masă" şi a spus...

Numărul câinilor capturați de ASPA a crescut în luna mai la 183

Numărul câinilor capturați de echipajele de prinzători ale ASPA a crescut în luna mai la 183, a anunțat marți serviciul public din București.Autoritatea pentru...

Greva generală a conștiințelor

Greva profesorilor a devenit cel mai notabil fapt civic din ultimii ani, pentru că nu mai credeam să vedem o categorie profesională care are...
Ultima oră
Pe aceeași temă