2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeEconomieAutoO mașină ARO originală se vinde în SUA cu 3000 de dolari

O mașină ARO originală se vinde în SUA cu 3000 de dolari

Un celebru automobil produs în România, marca ARO, este scos la vânzare în SUA, în aceste zile.

Prețul de pornire pentru această licitație este de 3000 de dolari.

Modelul care se vinde este un ARO 243 D, care ar fi fost fabricat, conform descrierii de pe internet, în anul 2003. Motorul este Diesel, produs la Brașov (mai bun decât versiunea de motor produsă la Câmpulung), cu puterea de 67 CP și capacitatea de 3,1 litri. Anul 2003 a fost ultimul an în care a funcționat, la Câmpulung Muscel, întreprinderea ARO. Întreprinderea Mecanică Muscel, din Câmpulung, este cea care a produs, în perioada comunistă, primele automobile românești 4×4.

Despre mașina scoasă acum la vânzare, anunțul de vânzare precizează că a fost adusă în SUA în anul 2022 și că are la bord circa 39.000 de kilometri (24.000 de mile). Când a sosit în SUA, mașina avea circa 38.000 de kilometri.

Actualul proprietar, care o vinde, ar fi un cetățean din statul New York. În România, ultimul proprietar ar fi fost din Brașov. Inițial, acest autovehicul ar fi fost în dotarea Armatei Române.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă