32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăEconomieAsociația Oamenilor de Afaceri: Măsurile economice nu trebuie luate după o logică...

Asociația Oamenilor de Afaceri: Măsurile economice nu trebuie luate după o logică electorală

Mesajul prin care Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) „recomandă prudență și responsabilitate în utilizarea logicii electorale pentru luarea deciziilor de natură economică” a fost transmis marți la amiază, după ce plenul Parlamentului, dominat de PSD, a aprobat majorarea pensiilor cu 40 la sută.

Anterior votului din Parlament, premierul Orban avertizase că bugetul de stat nu mai suportă nicio cheltuială suplimentară.

„AOAR recomandă prudență și responsabilitate în utilizarea logicii electorale pentru luarea deciziilor de natură economică al căror cost va fi suportat de întreagă societate și în timp, de generațiile următoare”, menționează comunicatul transmis, marți, de AOAR.

„Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) atrage atenția asupra faptului că marea provocare a României pentru anul 2021 o reprezintă relansarea economiei. Numai în acest mod se vor crea resursele financiare pentru acoperirea cheltuielilor necesare creșterii nivelului veniturilor populației, inclusiv ale pensionarilor. Generarea unor cheltuieli bugetare nesustenabile, din motive pur electorale, reprezintă un factor de risc major pentru România”, avertizează oamenii de afaceri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă