3.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeEconomie11,6% dintre angajații din educație nu au bani de vacanţă

11,6% dintre angajații din educație nu au bani de vacanţă

Maximul de 2.000 de lei alocat de către 72,9% dintre angajaţii din educaţie pentru vacanţă va cuprinde cheltuielile cu transportul, cazarea şi masa aferente sejurului de vară din acest an.

Potrivit sursei citate, la nivel general, studiile de piaţă arată că majoritatea români cheltuiesc între 2.300 şi 4.600 de lei, în medie, pentru perioada de concediu.

Sondajul realizat de FSLI arată, totodată, că 16,9% dintre participanţi au declarat că alocă o sumă mai mare de 2.000 de lei pentru vacanţa din acest an, în timp ce 11,6% dintre angajaţii din sistemul de învăţământ susţin că nu au bani să meargă în concediu.

Cercetarea organizaţiei sindicale relevă, în acelaşi timp că, 59% dintre participanţi şi-au petrecut ultimul concediu în anul 2017, cei mai mulţi în timpul verii, ceea ce se va întâmpla şi în acest an.

Sondajul FSLI a fost realizat în perioada 3 – 23 mai 2018, atât în mediul online, cât şi prin aplicarea unor chestionare direct în unităţile de învăţământ. În total, la sondaj au participat 5.628 de angajaţi din sistemul de educaţie: personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.

La chestionare au răspuns angajaţi din educaţie din: Arad, Bacău, Bihor, Călăraşi, Constanţa, Cluj, Galaţi, Harghita, Iaşi, Suceava şi Vrancea.

Cele mai citite

Vinurile spumante românești câștigă teren pe piețele externe

Concursul de Vinuri Spumante Românești, ajuns anul acesta la ediția cu numărul 5, își va disputa în premieră finala în 2 capitale europene simultan:...
00:01:02

Prețurile biletelor de metrou din Paris se vor dubla în timpul JO din 2024

Prețurile biletelor de metrou din Paris aproape se vor dubla în timpul JO din 2024, a anunțat președintele regiunii capitalei franceze, adăugând că rezidenții...

Reporter ciuciulete, în umbra celui mai frumos Brad din Europa

După ce site-ul “European Best Destinations,” afiliat Comisiei Europene, a declarat Bradul de Crăciun din Craiova "cel mai frumos din Europa," am plecat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă