12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăCulturăVânzări record pentru Concertul Extraordinar de Crăciun al Corului Madrigal

Vânzări record pentru Concertul Extraordinar de Crăciun al Corului Madrigal

În doar cinci zile de la punerea în vânzare a biletelor pentru cel de-al doilea concert suplimentat la cererea publicului, biletele au fost epuizate. Peste 1.600 de spectatori și-au asigurat un loc în superba sală a Ateneului Român pentru cele trei concerte pe care Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” le va susține în zilele de 7, 8 și 10 decembrie. Biletele pentru ultimul spectacol sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

Timp de trei zile, începând cu ora 19:00, Corul Madrigal va transforma Ateneul Român în edificiul simbol al celei mai îndrăgite perioade ale anului – sărbătorile de iarnă. Va fi pus în scenă un magic spectacol sonor, care își propune să transpună spectatorii în spațiul de poveste al colindului autentic.

„Este o onoare și o mare responsabilitate artistică pentru noi să ducem mai departe această splendidă tradiție a Concertului Extraordinar de Crăciun, să oferim românilor spiritul acestei sărbători, emoția colindelor și bucuria de a fi împreună. Și anul acesta, sute de copii din Programul Național Cantus Mundi vor aduce publicului vestea nașterii Domnului alături de mentorii lor din Corul Madrigal, completând cu inocența și talentul lor un eveniment pe care ni-l dorim și de această dată remarcabil.”– Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin

Publicul va fi condus într-un basm muzical în care se vor regăsi unele dintre cele mai serafice partituri specifice sărbătorii Nașterii Domnului. Anna Ungureanu și Cezar Verlan, dirijorul secund al renumitului ansamblu – care va dirija concertul de pe 10 decembrie –  au realizat o selecție repertorială inedită, care include lucrări clasice românești, de inspirație folclorică și religioasă dar și pagini muzicale internaționale, din registrul modern, care nu au fost interpretate până acum de un alt ansamblu coral românesc. Ca și în ultimii patru ani, Corul Madrigal va propune o nouă versiune a uneia dintre cele mai cunoscute colinde din lume, Jingle Bells.

Fiecare concert se va încheia alături de sute de copii și tineri din Programul Național Cantus Mundi, care vor urca pe emblematica scenă a Ateneului Român, alături de mentorii lor, membrii Corului Madrigal, oferind o experiență artistică unică.

Eveniment susținut de Primăria Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

Parteneri: Digi 24, Europa Fm

Parteneri media: Adevărul, agențiadecarte.ro, Agerpres, Avantaje, Bookhub, ceascadecultura.ro, I-tour.ro, femeiintendinte.ro, miscareaderezistenta.ro, movienews.ro, Revista Cariere, ziare.com, Zile și Nopți București.

 Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.500 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate. În 2019, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a împlinit 56 de ani de activitate neîntreruptă, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

 

Biroul de presă

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Programul Naţional Cantus Mundi

 

Cele mai citite

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Sub-ocuparea, noul șomaj

În 2023, aproape 100.000 de români erau „sub-ocupați". Intră în această categorie persoane disponibile să lucreze mai multe ore decât o cere locul de muncă...

După Milano, Manele pe tot Mapamondul. Acum, pe prima scenă în Insulele Solomon

Ilustrație: Marian Avramescu După mulți ani în care momentul era anticipat, dar tot nu se fructificau previziunile, manelele românești chiar au reușit să cucerească...
Ultima oră
Pe aceeași temă